Slider

Вести

Alfa Romeo Giulia е најдобар седан според германски „Auto Motor und Sport“

Slider

11/02/2021

Признанијата на Alfa Romeo Giulia формираат долг список, чија содржина се зголемува од година в година, а најновата награда стигна од угледниот германски магазин „Auto Motor und Sport“.

Медиумот кој има голема читателска публика и годинава ги додели признанијата „Best Cars“, а меѓу седаните од увозните брендови издоминира Giulia, која ја доби наградата четири пати во последните пет години.

Моделот на Alfa Romeo оставил зад себе 14 ривали и стигнал до 22 проценти од гласовите за конкретната категорија, во анкетата во која учествувале над 100.000 читатели на германскиот магазин.

Италијанскиот бренд ја задржува посебно важната популарност на најголемиот европски пазар, а во овој избор одлично котира и со моделите Stelvio и Giulietta, кои биле на третото, односно второто место меѓу увозните модели во своите категории.

Повеќе содржини за Alfa Romeo:

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider