Slide

Новитети

Ariya e првиот електричен кросовер на Nissan

Slide

Моќноста варира меѓу 217 и 394 коњски сили, додека автономијата започнува од 430 и може да стигне до дури 610 километри, кои се карактеристика на изведбата со погон на една оска и 90 kWh батерија

16/07/2020

Јапонскиот производител Nissan ја проширува својата понуда со електричниот купе-кросовер модел кој го доби името Ariya.

Технолошки напредниот автомобил отвора нови можности за Nissan кој изминатиов период имаше негативни финансиски резултати, а највисоките претставници на компанијата велат дека Ariya располага со квалитети со кои лесно ќе се претвори во глобален хит.

Електричниот кросовер ќе биде понуден во изведби со погон на две и четири тркала, како и со варијации на капацитетот на батеријата.

Моќноста варира меѓу 217 и 394 коњски сили, додека автономијата започнува од 430 и може да стигне до дури 610 километри, кои се карактеристика на изведбата со погон на една оска и 90 kWh батерија.

Она што посебно го истакнуваат од Nissan е фактот што Ariya ќе располага со сите најнови технолошки иновации на производителот, вклучувајќи го ProPilot 2.0 системот за автономно управување.

Slide
Slide

Најнови содржини

BMW ja претстави осмата генрерација на 5 Series, заедно со комплетно електрична изведба именувана како i5
Малиот електричен SUV, EX30, ќе има систем за заштита од странична колизија со велосипедисти
Малото електрично возило на Cupra ќе се вика Raval и ќе биде лансирано во 2025 година
Директорот на Opel најавува ефикасна транзиција кон комплетна електрификација до 2028 година