Slider

Стории

Автентичен концепт: 10 работи кои треба да ги знаете за Jeep Renegade

Slider

Со речиси осум децении традиција, Jeep се наметнува со својата поткованост во сегментот, премиум позиционираноста ја заслужува со специфичните квалитети кои се негова автентика

23/11/2019

Во моментите кога понудата на нови автомобили е преплавена со кросовери и SUV модели, навистина е тешко да се направи добра анализа и дистинкција во обидот да се направи вистинскиот избор.

Купувачите би сакале што повеќе за помалку, но односот на силите е балансиран, цените слични, па покрај сите други фактори, на крајот останува влијанието на она за што најмалку може да се води спор – вкусот.

Италијанците се познати по истенчениот вкус, докажаниот моден стил, но и почитување на традицијата, а фактот што Jeep Renegade е најпродаван SUV во оваа земја наведува до заклучок дека овој автомобил има нешто повеќе од обичен автомобил. Не треба да потенцираме и дека најмалиот Jeep важи и за чест избор на дамите на „чизмата“.

Со речиси осум децении традиција, Jeep се наметнува со својата поткованост во сегментот, премиум позиционираноста ја заслужува со специфичните квалитети кои се негова автентика, а Renegade е тука за да ја шири приказната до што повеќе купувачи со својата достапност.

Италијанците го преферираат пред сите останати, Европјаните го направија најпродаван Jeep, одлично поминува и во САД и Кина, а неговиот дизајн и уредување на ентериерот не може да ве остават рамнодушни.

Renegade активира емоции, без разлика во која насока носат, а престојот во неговата кабина покажува што значи безбедно опкружување со одлична комуникација со надворешниот свет.

Изборот на специфични бои го комплетира автентичниот пакет, a купувачот одлучува дали приоритет му се урбаните средини или сака да го засили својот иден миленик со 4×4 погон, специјалноста на секој Jeep, па и на Renegade.

Во галеријата откриваме 10 факти и карактеристики за Renegade кои вреди да се знаат.

10
10
10
Renegade дебитираше во 2014 година и стана прв Jeep кој се произведува во Италија (во фабриката во Мелфи)
Renegade дебитираше во 2014 година и стана прв Jeep кој се произведува во Италија (во фабриката во Мелфи)
Renegade дебитираше во 2014 година и стана прв Jeep кој се произведува во Италија (во фабриката во Мелфи)
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
9
9
9
Renegade беше и прв модел на Jeep кој истовремено се произведуваше на три континенти. Покрај европската продукција, тој се произведува и во Бразил и Кина.
Renegade беше и прв модел на Jeep кој истовремено се произведуваше на три континенти. Покрај европската продукција, тој се произведува и во Бразил и Кина.
Renegade беше и прв модел на Jeep кој истовремено се произведуваше на три континенти. Покрај европската продукција, тој се произведува и во Бразил и Кина.
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
8
8
8
Заклучно со месец септември, не само што Renegade е најпродаван Jeep во Европа, туку учествува со 50 проценти во пазарниот удел на брендот
Заклучно со месец септември, не само што Renegade е најпродаван Jeep во Европа, туку учествува со 50 проценти во пазарниот удел на брендот
Заклучно со месец септември, не само што Renegade е најпродаван Jeep во Европа, туку учествува со 50 проценти во пазарниот удел на брендот
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
7
7
7
Ентериерот на Renegade го задржува Jeep имиџот, но ги следи и трендовите. Комплименти добива 8,4“ екран со навигација и интегрирани Apple CarPlay и Android Auto
Ентериерот на Renegade го задржува Jeep имиџот, но ги следи и трендовите. Комплименти добива 8,4“ екран со навигација и интегрирани Apple CarPlay и Android Auto
Ентериерот на Renegade го задржува Jeep имиџот, но ги следи и трендовите. Комплименти добива 8,4“ екран со навигација и интегрирани Apple CarPlay и Android Auto
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
6
6
6
Целосните LED светла се многу важна опција кај Renegade. Покрај подоброто осветлување во секакви услови на патот, тие се и поштедливи и поиздржливи
Целосните LED светла се многу важна опција кај Renegade. Покрај подоброто осветлување во секакви услови на патот, тие се и поштедливи и поиздржливи
Целосните LED светла се многу важна опција кај Renegade. Покрај подоброто осветлување во секакви услови на патот, тие се и поштедливи и поиздржливи
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
5
5
5
Renegade e првиот член на сегментот чиј 4x4 погон автоматски и по потреба ја вклучува задната оска, со редуктор 20:1 и 9-степена автоматска трансмисија
Renegade e првиот член на сегментот чиј 4x4 погон автоматски и по потреба ја вклучува задната оска, со редуктор 20:1 и 9-степена автоматска трансмисија
Renegade e првиот член на сегментот чиј 4x4 погон автоматски и по потреба ја вклучува задната оска, со редуктор 20:1 и 9-степена автоматска трансмисија
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
4
4
4
Renegade ги доби модерните FireFly мотори. Посебно важен е 1.0-литарскиот бензинец со три цилиндри кој испорачува 120 коњски сили и одлични перформанси
Renegade ги доби модерните FireFly мотори. Посебно важен е 1.0-литарскиот бензинец со три цилиндри кој испорачува 120 коњски сили и одлични перформанси
Renegade ги доби модерните FireFly мотори. Посебно важен е 1.0-литарскиот бензинец со три цилиндри кој испорачува 120 коњски сили и одлични перформанси
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
3
3
3
Легендарниот оф-роуд карактер на Jeep е имплементиран со 4x4 погон, како и селекторот за возење со пет опции во зависност од подлогата
Легендарниот оф-роуд карактер на Jeep е имплементиран со 4x4 погон, како и селекторот за возење со пет опции во зависност од подлогата
Легендарниот оф-роуд карактер на Jeep е имплементиран со 4x4 погон, како и селекторот за возење со пет опции во зависност од подлогата
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
2
2
2
Оф-роуд најпоткованата Trailhawk изведба има клиренс од 21 см и најдобри во класата, агол на пристигнување од 30 и агол на заминување од 34 степени
Оф-роуд најпоткованата Trailhawk изведба има клиренс од 21 см и најдобри во класата, агол на пристигнување од 30 и агол на заминување од 34 степени
Оф-роуд најпоткованата Trailhawk изведба има клиренс од 21 см и најдобри во класата, агол на пристигнување од 30 и агол на заминување од 34 степени
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche ДНК
1
1
1
Наскоро ќе биде достапна и плаг-ин хибрид изведба на Renegade. Бензинецот и електро-моторот стигнуваат до 190 или 240 кс, а електричната автономија изнесува 50 км
Наскоро ќе биде достапна и плаг-ин хибрид изведба на Renegade. Бензинецот и електро-моторот стигнуваат до 190 или 240 кс, а електричната автономија изнесува 50 км
Наскоро ќе биде достапна и плаг-ин хибрид изведба на Renegade. Бензинецот и електро-моторот стигнуваат до 190 или 240 кс, а електричната автономија изнесува 50 км
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider