Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави

Jeep во последните месеци бележи значителен пораст во продажбите на електричните изведби на малиот SUV Avenger. Ова е ...

Автомобилските производители продолжуваат со пренамена на своите фабрики во Обединетото Кралство и покрај промените во регулативата

Објавата на Владата на Обединетото Кралство дека ќе го одложи стартот на забраната за продажба на нови автомобили ...

Porsche Road Tour 2023: електричните модели полека го преземаат приматот

При влезот во паркингот на Porsche центарот, како и секоја година во август, нашите погледи паѓаат кон овогодинешната ...

Вредноста на електронските компоненти во возилата до 2030 година ќе се удвои и ќе изнесува околу 1,200 Еур по возило

Побарувачката за чипови во автомобилската индустрија значително се зголеми со воведувањето на електричните автомобили како и потребата за ...

Директорката на маркетинг на Audi најавува враќање на популарноста на седаните при воведувањето на автономното управување

Хилдегард Вортман, директор за продажба и маркетинг за брендот Audi, вели дека автопроизводителите треба да ги насочат своите ...

Испораките за Volvo EX90 доцнат заради интеграцијата на фамозниот LiDAR систем

Најзначајното лансирање на нов модел на шведскиот премиум производител Volvo по она на XC40 пред 6 години е ...

Rolls-Royce преку опции за персонализација ја зголеми просечната продажна цена на 500,000 фунти по возило

Rolls-Royce го претвора системот на персонализација во главен елемент кој генерира приходи. Rolls-Royce ја проширува мрежата на таканаречените ...

Доколку го задржи тековниот раст, Tesla во 2024 за првпат ќе ги надмине BMW и Mercedes-Benz според бројот на продажби

По едновековна доминација на моторите со внатрешно согорување, појавуањето на американскиот дебитант Tesla беше несомнено тригер кој ја ...

Toyotа ќе воведе “Gigacasting” со што одредени производствени процеси ќе се скусат од 30 минути на 100 секунди

Јапонскиот автомобилски производител Toyota најави дека ќе се обиде да ја надмине Tesla, преку варијација на својот познат ...

Ford дополнително ќе ја намалува малопродажната мрежа во Европа

Ford, следејќи го примерот на дел од конкурентските автомобилски групации, планира дополнително намалување на малопродажната мрежа и имплементирање ...