Лука де Мео успеа да ги смири Renault и Nissan, преку комплетно рестартирање на алијансата

Лука Де Мео, извршниот директор на Renault работеше осум месеци со цел рестартирање на алијансата со Nissan, со ...

Очекувања за продажбата во 2023: раст врз основа на зголемена побарувачка, со страв од рецесија

Автомобилската индустрија во Европа минатата година забележа не толку солидни резултати доколку се земе предвид обемот на реализираните ...

Jaguar Land Rover додава трета смена во фабриката во Словачка, за да ја задоволи побарувачката за Defender

Моделот Defender е најдобро продаван модел во гамата на Land Rover во последните 7 квартали, период во кој ...

Volkswagen Group размислува за брз трансфер кон чиповите на Qualcomm за моделите кои би биле лансирани догодина

Volkswagen Group ја анализира можноста за користење на моќните компјутерски чипови на Qualcomm во своите две платформи кои ...

Peugeot најави продажен модел со цени од 150 евра месечно (за 500 километри), и седум центи за секој дополнителен километар.

Францускиот производител во рамки на Stellantis групацијата планира до 2030 година да воведе комплетно електрична гама во Европа. ...

Jaguar Land Rover повторно е профитабилен како резултат на удвоените продажби на новиот Range Rover

Британскиот производител успешно се врати во зоната на профитабилноста откако поголемата достапност на полупроводниците овозможи зголемување на производството ...

Просечната цена на нов Rolls-Royce во 2022 изнесувала 500,000 евра, што е двојно повеќе споредено со онаа пред 10 години

Spectre, првиот електричен модел на луксузниот британски автомобилски производител, има поголем број нарачки од очекуваното, па извршниот директор ...

Првиот електричен модел на Sony и Honda ќе има чипови кои ќе овозможат 800 трилиони операции во секунда

Според најавите на претставниците на новиот бренд кој настана преку заедничкото вложување на Sony и Honda, купувачите на ...

Оливер Зипсе, директорот на BMW предвидува дека големите екрани постепено ќе “исчезнат” од автомобилите 

Автомобилските производители додаваат сѐ поголеми екрани во своите автомобили, но извршниот директор на BMW смета дека тоа е ...

Електричниот знаменосец на Volvo, моделот EX90, може да го снабдува со струја и домаќинството преку двонасочното полнење

Со лансирањето на електричниот знаменосец - SUV моделот EX90, Volvo воведе двонасочно полнење (BDL), за еднонасочна и наизменична ...