Пресек на понудата во Европа: Споредба на гаранциите за батериите на електромобилите

Ерата на електричните автомобили допрва ќе го достигнува својот зенит, но поместувањата во овој сегмент овозможија и поголема ...

Новитети во 2020: Автомобили кои пристигнуваат во Македонија и најважните премиери во новата година

Автомобилската индустрија се наоѓа во можеби најзначајната трансформација во својата историја, а електрификацијата од опција се претвори во ...

Jeep Wrangler и Toyota – американски шампиони за најголема остаточна вредност по пет години експлоатација

Автомобилите губат од својата оригинална вредност со секој поминат ден од почетокот на експлоатацијата, но првите неколку години ...

Цената на батериите се намалува, но не и разликата меѓу електричните и класичните изведби

Цената на батериите има најголемо влијание врз продажната цена на електричните автомобили, а од нејзиното намалување ќе зависи ...

Mini и Fiat најчесто завршуваат кај француските дами, Fiat 500 доминантен кај женските возачи

Франција важи за еден од најголемите и најразвиените европски автомобилски пазари, па затоа и бројките кои ги постигнуваат ...

SUV притисок: Комби изведбите во негатива, Skoda го има европскиот бестселер

Трендовите во автомобилската индустрија постојано се менуваат, а актуелната голема популарност на SUV моделите очекувано предизвика криза кај ...

Интервју со Шон Рени (Porsche): Cayenne Coupe е дочекан со голем интерес во целиот свет

Регионалната презентација на новиот Porsche Cayenne Coupe во Словенија ни овозможи лично да се увериме во квалитетите на ...
peugeot 3008

Французите го преферираат Peugeot 3008 со дизел мотор и во бела боја

Премиерата во 2016 година беше јасно навестување дека Peugeot има одличен адут во новиот 3008, кој во оваа ...

Нова ера за легендарниот Defender: Машината за авантури повторно во акција

Најголемата трансформација во историјата на Land Rover Defender e претставена како нова ера за автомобилот кој повеќе од ...

C3 и C5 Aircross: Француска SUV супериорност по рецепт на Citroën

Вклучувањето на SUV забавата во авто-индустријата му овозможи на Citroën да истакне три свои посебни вредности – иновативните ...