Според Мercedes, четвртото ниво на автономија во возењето може да се достигне до крајот на декедава

Германскиот премиум производител, годинава стана првиот автомобилски производител кој доби дозвола од одредени држави за парцијална употреба на ...

Карлос Таварес потврди дека и Stellantis ќе започне да ги користи новите подостапни батерии по примерот на Tesla

Европските автомобилски производители се соочени со зголемен притисок од страна на конкурентите кaко Tesla, кои во дел од ...

Mercedes-Benz, сепак, реши да развие сопствен оперативен систем, кој само делумно ќе користи надворешни платформи

Долго најавуваниот оперативен систем на Mercedes-Benz ќе дебитира за околу 2 години, заедно со новата платформа наменета првенствено ...

Директорот на Volvo потврди дека преговара со рудниците за ископ на литиум за директна набавка по пониски цени

Џим Рован, главниот извршен директор на Volvo, на прашањето за бавното имплементирање на стратегиите за електрификација на конкурентите, ...

За производство на 1,000 погони за електрични возила годишно се потребни 13 работници – двојно помалку споредено со дизел погоните

Ford намалува безмалку половина од инженерскиот персонал во Европа, во период на транзиција на својата гама кон електрични ...

Volvo за 2 години ќе воведе нова технологија за производство на долниот дел од каросеријата од еден голем алуминиумски дел

Според извештаите, во најголемата и најстара фабрика на шведскиот премиум производител Volvo ќе бидат инсталирани две од најголемите ...

B-SUV сегментот минатата година ја зголеми разликата во пазарен удел во однос на Б сегментот

Предводени од VW, Daciа и Peugeot, малите SUV модели забележаа 1.89 милиони продажби во 2022, додека во сегментот ...

80% од компонентите на наследникот на Nissan Micra ќе бидат идентични со оние на електричниот Renault 5.

Наследникот на Nissan Micra ќе биде развиен и произведуван од страна на Renault, а 80% од компонентите во ...

Лука де Мео успеа да ги смири Renault и Nissan, преку комплетно рестартирање на алијансата

Лука Де Мео, извршниот директор на Renault работеше осум месеци со цел рестартирање на алијансата со Nissan, со ...

Очекувања за продажбата во 2023: раст врз основа на зголемена побарувачка, со страв од рецесија

Автомобилската индустрија во Европа минатата година забележа не толку солидни резултати доколку се земе предвид обемот на реализираните ...