Neue Klasse платформата ќе му овозможи на BMW преполовување на трошокот потребен за производство на еден автомобил 

BMW годинава ќе лансира електрични изведби на моделите 5 Series и X2, по што за година и пол, ...

Што се тоа e-горива и дали се привремено решение на патот до комплетна електрификација?

Пред само неколку дена, претставниците на Германија во ЕУ, неочекувано, се спротиставија на предложената забрана за продажба на ...

Според Мercedes, четвртото ниво на автономија во возењето може да се достигне до крајот на декедава

Германскиот премиум производител, годинава стана првиот автомобилски производител кој доби дозвола од одредени држави за парцијална употреба на ...

Карлос Таварес потврди дека и Stellantis ќе започне да ги користи новите подостапни батерии по примерот на Tesla

Европските автомобилски производители се соочени со зголемен притисок од страна на конкурентите кaко Tesla, кои во дел од ...

Mercedes-Benz, сепак, реши да развие сопствен оперативен систем, кој само делумно ќе користи надворешни платформи

Долго најавуваниот оперативен систем на Mercedes-Benz ќе дебитира за околу 2 години, заедно со новата платформа наменета првенствено ...

Директорот на Volvo потврди дека преговара со рудниците за ископ на литиум за директна набавка по пониски цени

Џим Рован, главниот извршен директор на Volvo, на прашањето за бавното имплементирање на стратегиите за електрификација на конкурентите, ...

За производство на 1,000 погони за електрични возила годишно се потребни 13 работници – двојно помалку споредено со дизел погоните

Ford намалува безмалку половина од инженерскиот персонал во Европа, во период на транзиција на својата гама кон електрични ...

Volvo за 2 години ќе воведе нова технологија за производство на долниот дел од каросеријата од еден голем алуминиумски дел

Според извештаите, во најголемата и најстара фабрика на шведскиот премиум производител Volvo ќе бидат инсталирани две од најголемите ...

B-SUV сегментот минатата година ја зголеми разликата во пазарен удел во однос на Б сегментот

Предводени од VW, Daciа и Peugeot, малите SUV модели забележаа 1.89 милиони продажби во 2022, додека во сегментот ...

80% од компонентите на наследникот на Nissan Micra ќе бидат идентични со оние на електричниот Renault 5.

Наследникот на Nissan Micra ќе биде развиен и произведуван од страна на Renault, а 80% од компонентите во ...