Renault Zoe е европски бестселер меѓу електричните автомобили во 2020 година, а од постигнатите резултати можат да бидат задоволни сите производители кои решија да се вклучат поактивно во овој сегмент. Минатата година биле продадени 1,42 милиони електрифицирани автомобили на 23 најголеми европски пазари, што значи пораст на продажбата за 147%, дури и во ситуација кога…

Read More

Американскиот хипер автомобил SSC Tuatara наредниов период ќе го носи приматот на најбрз автомобил за сериско производство во светот, а благодарение на рекордот кој го постигна изминатиов период. Производителот ја информираше јавноста дека SSC Tuatara постигнала максимална брзина од 508,73 км/ч, со што ги остави зад себе Koenigsegg Agera RS и Bugatti Chiron. SSC Tuatara…

Read More