Tesla го овозможи автономното управување кај сите сопственици на возило од нивниот бренд во Северна Америка

Американскиот производител Tesla ја овозможи функцијата наречена "Full Self-Driving Beta" за сите сопственици на нивни автомобили кои се ...

VW Group ги стопира рекламните кампањи на Twitter по преземањето на социјалната мрежа од Илон Маск

Брендовите во рамки на VW Group, вклучувајќи ги и премиум брендот Audi и ексклузивниот бренд Bentley, ги паузираа ...

Peugeot 408 “под лупата” на околу 600 претставници на интернационалните медиуми

Кросоверот со примеси на SUV и coupé, веќе започна да излегува од производните ленти во француската фабрика Мулхаус, ...

VW можеби сепак ќе лансира уште една електрична изведба на Golf, бестселерот во компакт класата

Според последните најави, можно е Volkswagen да лансира нова, комплетно електрична изведба од компактниот хеџбек (или пак од ...

Mercedes и BMW се соочуваат со доцнење во реализација на плановите за електрификација

Германските премиум автомобилски производители најавија смели цели во однос на транзицијата кон електрични автомобили, но сѐ уште се ...

Rimac Nevera стана најбрзиот електричен автомобил на светот

Супер-автомобилот Rimac Nevera, чија цена изнесува над 2.1 милиони долари, во моментов е најбрзиот електричен автомобил на светот. ...

Renault ќе се подели на 5 засебни независни компании кои одделно ќе ги прикажуваат профитот и загубата

Планот за поделба на компанијата на пет независни деловни единици ќе предизвика и сложеност за управување и евалуација ...

Renault и Google ја прошируваат соработката во обид да ја достигнат дигитализацијата на Tesla

Renault ја продлабочува воспоставената соработка со Google во обид да ги унапреди можностите за безжични софтверски надградби на ...

BMW и Stellantis предупредуваат дека инфлацијата ќе ја намали побарувачката за нови автомобили

Групацијата Stellantis се надоврза на предупредувањата од страна на BMW во врска со порастот на трошоците во Европа. ...

Opel Astra од страна на COTY е прогласен за најдобар автомобил во Германија во компактниот сегмент

6-тата генерација на Opel Astra е прогласена за "Компактен автомобил на годината во Германија за 2023 година". Компактот ...