Специјалнa верзија на Fiat 500X го тестира третото ниво на автономно возење на автопатите во Италија

Истражувачкиот центар на групацијата Stellantis учествува во проектот чија цел е достигнување на петтото ниво на автономија - ...

Volkswagen, по примерот на Tesla, планира да заработи стотици милиони евра од бесплатните Over-the-Air надградби

Volkswagen пред два дена ја започна првата надградба на софтверот за сопствениците на ID. моделите. Надградбата е бесплатна ...

Првиот електричен автомобил на Xiaomi ќе пристигне во првата половина од 2024

Кинескиот технолошки гигант влегува во автомобилскиот бизнис, со големи инвестиции на средства генерирани од продажбата на мобилни телефони. ...

Aвтомобилскте проиводители ја забрзуваат електрификацијата, мотивирани од растот на нивната вредност на берзите

Сè поголем е бројот на автомобилски производители кои јавно го објавуваат датумот по кој ќе престанат да произведуваат ...

Defender за три години ќе прерасне во под-бренд на Land Rover, со серија на луксузни моделски изведби

Land Rover наскоро ќе го претстави Defender 130, најголемата изведба на Defender, но во меѓувреме менаџментот на JLR ...

Renault ги следи Polestar и Volvo во имплементација на Android Automotive оперативниот систем на Google

За време на IAA Mobility во Минхен, Renault го претстави електричниот компакт Mégane E-TECH Electric. Освен визијата за ...

Директор на Intel предвидува дека по 2025 воланите во возилата ќе бидат опционални

Еден од директорите на Mobileye дивизијата на Intel, веќе следната година очекува такси возила на улиците, во кои ...

Се очекува зголемување на цените на автомобилите како резултат на недостатокот на компоненти

Недостатокот на суровини, полу-производи, компоненти и чипови се зголемува кај сè поголем број од автомобилските производители. Сега, неколку ...

Од денес во Париз стапи на сила ограничување на максималната брзина на возилата на 30km/h

Од денес стапи на сила одлуката која ја лимитира максималната брзина со која смеат да се движат автомобилите ...

Ги откриваме четирите електрични модели кои BMW ќе ги лансира во следните 2 години

Во следните две години BMW Group ќе лансира четири електрични модели, со што германскиот премиум производител ќе ја ...