Slide
Slide

Вести

Citroën објаснува зошто Ami поставува нови стандарди во електро-мобилноста (Видео)

Slide
Slide

Тежината од само 485 килограми му овозможува сериозна автономија со 5,5 kWh батерија, со која може да помине до 70 километри, располага со моќност од 8 коњски сили, а максималната брзина на движење изнесува 45 км/ч

17/03/2020

Citroën неодамна го претстави своето урбано решение за иднината, а тоа е електричниот Ami, кој со многу свои карактеристики поставува нови стандарди во перцепцијата за мобилноста во наредните децении.

Францускиот производител реши да ги потенцира најважните карактеристики и најсилните адути на Ami, a истите се претставени од најодговорните за проектот, предводени од CEO на Citroën, Венсан Коби.

Тежината од само 485 килограми му овозможува сериозна автономија со 5,5 kWh батерија, со која може да помине до 70 километри, располага со моќност од 8 коњски сили, а максималната брзина на движење изнесува 45 км/ч. Батеријата се полни за 3 часа на обичен домашен приклучок, со што Ami добива нови 70 километри.

Slide 1
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide 1

Најнови содржини

MMA и MB.EA платформите ќе овозможат 10 kWh потрошувачка на 100 km за електричните модели на Mercedes
Renault ги зголеми на цените на моделите за 7%, а ги намали фиксните трошоци за 2 милијарди евра
Раст од 7% на продажбата на Citroën во 2021, и покрај кризата со недостиг на полупроводници
Porsche, независно од Audi и Bentley, развива електричен знаменосец со кодно име K1