Slider

Стории

Европска мапа на бестселери: Најпродавани модели на најважните пазари во 2019 година

Slider

Бестселерската позиција на Volkswagen Golf не е променета и во 2019 година, а последниот период од својот престој во продажните салони одлично го одработија и Škodа Octavia, Peugeot 208, Renault Captur, Seat Leon, кои годинава исто како Golf, во голем дел ќе се продаваат со нови генерации

06/02/2020

Автомобилските производители и групации ги сумираат резултатите од претходната календарска година кои периодов се презентирани и преку нивните финансиски и продажни извештаи, а пребројувањето од оваа временска дистанца овозможува и целосен преглед со официјални информации.

Во случајов, ви ги претставуваме бестселерите на најголемите европски пазари и пазари кои очекувано се дел од Европската Унија, а тоа на најдобар начин открива кои модели доминираат во одредени земји.

Бестселерската позиција на Volkswagen Golf не е променета и во 2019 година, а последниот период од својот престој во продажните салони одлично го одработија и Škodа Octavia, Peugeot 208, Renault Captur, Seat Leon, кои годинава исто како Golf, во голем дел ќе се продаваат со нови генерации.

Во нашата галерија погледнете ги моделите кои доминираа на најголемиот дел од европските пазари во календарската 2019 година.

Ford Fiesta
Ford Fiesta
Ford Fiesta
Новата победа на британскиот пазар (77.833) е најважното достигнување на Fiesta, a овој модел има Топ 10 пласман и во Финска и Република Ирска
Новата победа на британскиот пазар (77.833) е најважното достигнување на Fiesta, a овој модел има Топ 10 пласман и во Финска и Република Ирска
Новата победа на британскиот пазар (77.833) е најважното достигнување на Fiesta, a овој модел има Топ 10 пласман и во Финска и Република Ирска
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Големата популарност на Qashqai беше потврдена со бестселерските позиции во Данска и Кипар, а овој SUV е трет во Шпанија и петти во Велика Британија
Големата популарност на Qashqai беше потврдена со бестселерските позиции во Данска и Кипар, а овој SUV е трет во Шпанија и петти во Велика Британија
Големата популарност на Qashqai беше потврдена со бестселерските позиции во Данска и Кипар, а овој SUV е трет во Шпанија и петти во Велика Британија
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Toyota Corolla
Toyota Corolla
Toyota Corolla
Corolla имаше одлична година, победувајќи на пазарите во Р. Ирска, Литванија и Летонија. На второто место е во Полска, Естонија и Финска
Corolla имаше одлична година, победувајќи на пазарите во Р. Ирска, Литванија и Летонија. На второто место е во Полска, Естонија и Финска
Corolla имаше одлична година, победувајќи на пазарите во Р. Ирска, Литванија и Летонија. На второто место е во Полска, Естонија и Финска
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Škoda Octavia
Škoda Octavia
Škoda Octavia
Octavia останува бестелер во Чешка (21.663), а беше најпродаван модел и во Австрија, Финска, Полска и Швајцарија. Во Германија е осми најпродаван модел
Octavia останува бестелер во Чешка (21.663), а беше најпродаван модел и во Австрија, Финска, Полска и Швајцарија. Во Германија е осми најпродаван модел
Octavia останува бестелер во Чешка (21.663), а беше најпродаван модел и во Австрија, Финска, Полска и Швајцарија. Во Германија е осми најпродаван модел
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Fiat Panda
Fiat Panda
Fiat Panda
Panda повторно победи убедливо во Италија (136.842), стигна до 5. место во Грција, а ја заврши годината како 19-ти најпродаван модел во Европа
Panda повторно победи убедливо во Италија (136.842), стигна до 5. место во Грција, а ја заврши годината како 19-ти најпродаван модел во Европа
Panda повторно победи убедливо во Италија (136.842), стигна до 5. место во Грција, а ја заврши годината како 19-ти најпродаван модел во Европа
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
VW Golf
VW Golf
VW Golf
Golf остана европски, како и германски бестселер (175.443). Најпродаван модел е и во Белгија,и Луксембург, а ја заврши 2019 на второто место во В. Британија
Golf остана европски, како и германски бестселер (175.443). Најпродаван модел е и во Белгија,и Луксембург, а ја заврши 2019 на второто место во В. Британија
Golf остана европски, како и германски бестселер (175.443). Најпродаван модел е и во Белгија,и Луксембург, а ја заврши 2019 на второто место во В. Британија
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Победата на Clio во Франција има посебна тежина, но ова Renault е бестселер и во Словенија, Португалија, а стигна до второто место во Белгија
Победата на Clio во Франција има посебна тежина, но ова Renault е бестселер и во Словенија, Португалија, а стигна до второто место во Белгија
Победата на Clio во Франција има посебна тежина, но ова Renault е бестселер и во Словенија, Португалија, а стигна до второто место во Белгија
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Seat Leon
Seat Leon
Seat Leon
Со третата генерација Leon си ја задржа позицијата на бестселер во Шпанија (35.848), a присуството во Топ 20 го прави еден од најпродаваните компакти во ЕУ
Со третата генерација Leon си ја задржа позицијата на бестселер во Шпанија (35.848), a присуството во Топ 20 го прави еден од најпродаваните компакти во ЕУ
Со третата генерација Leon си ја задржа позицијата на бестселер во Шпанија (35.848), a присуството во Топ 20 го прави еден од најпродаваните компакти во ЕУ
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Најдостапниот модел на Tesla стана и најпродаван електро-мобил во Европа. Model 3 доминира во Холандија (29.919) и Норвешка (15.683)
Најдостапниот модел на Tesla стана и најпродаван електро-мобил во Европа. Model 3 доминира во Холандија (29.919) и Норвешка (15.683)
Најдостапниот модел на Tesla стана и најпродаван електро-мобил во Европа. Model 3 доминира во Холандија (29.919) и Норвешка (15.683)
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
VW Tiguan
VW Tiguan
VW Tiguan
Tiguan не е бестселер во ниту една земја, но затоа високиот пласман во цела ЕУ го прави најпродаван SUV (265.580), а тоа е факт кој вреди да се потенцира
Tiguan не е бестселер во ниту една земја, но затоа високиот пласман во цела ЕУ го прави најпродаван SUV (265.580), а тоа е факт кој вреди да се потенцира
Tiguan не е бестселер во ниту една земја, но затоа високиот пласман во цела ЕУ го прави најпродаван SUV (265.580), а тоа е факт кој вреди да се потенцира
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider