Slider

Новитети

Ferrari го надгради Portofino со повеќе моќ и нова трансмисија

Slider

Она што посебно ќе ги израдува фановите е фактот што Portofino M добива ревидиран V8 мотор кој сега стигнува до 620 коњски сили, а вметната е и осум-степена трансмисија со двојна спојка како дериват од помоќниот SF90 Stradale

17/09/2020

Првата целосно дигитална премиера во историјата на Ferrari беше реализирана за претставувањето на моделот Portofino M.

Се работи за еволуција и надградба на досегашниот Portofino, автомобилот кој е кабриолет, но како што велат од Ferrari и најдоброто купе меѓу кабриолетите поради тврдиот покрив кој го дава посакуваниот ефект.

Она што посебно ќе ги израдува фановите е фактот што Portofino M добива ревидиран V8 мотор кој сега стигнува до 620 коњски сили, а вметната е и осум-степена трансмисија со двојна спојка како дериват од помоќниот SF90 Stradale.

Со помош на новата трансмисија, Portofino M ќе понуди уште подобри перформанси и помала потрошувачка, додека Ferrari вметна и филтер за тврди честички за автомобилот без проблеми да ги исполнува 6D нормите.

Manettino контролерот за режим на возење доаѓа со пет опции, вклучувајќи ја и новата Race опција, а зголемен е и бројот на безбедносните системи кои му се достапни на возачот.

Дизајнерските промени се минимални и поврзани пред се со промени на браниците, издувниот систем и дифузерите, со што се добива потрендовски израз, кој има позитивно влијание и врз аеродинамиката.

Почетната цена за Ferrari Portofino M е нешто повеќе од 200.000 евра.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider