Slide

Новитети

Fiat ценовно го позиционира моделот Topolino над сестринските модели на Opel и Citroën

Slide

Сепак, Topolino се нуди со повисоко ниво на опрема споредено со Citroën Ami, чија почетна цена во Италија е 7,990 евра. Opel Rocks-e не се продава во Италија.

12/07/2023

Со почетна цена од нешто под 11,000 евра, електричниот четирицикл Topolino e позициониран повисоко споредено со сестринските ривали, а италијанскиот производител во рамки на Stellantis групацијата подготви и специјална серија именувана како Dolcevita.

Четирициклот е варијанта на останатите два вакви модели кои го носат знакот на Opel и Citroën, кои исто така се произведуваат во фабриката на Stellantis во Мароко.

Сепак, Topolino се нуди со повисоко ниво на опрема споредено со Citroën Ami, чија почетна цена во Италија е 7,990 евра. Opel Rocks-e не се продава во Италија.

Неодамна во Италија и Франција започнаа да се примаат резервации за Topolino, а првите испораки се очекува да бидат реализирани кон крајот на годината. 

Topolino е прекар кој го носеше првата генерација на легендарниот Fiat 500 кој се произведуваше пред и по Втората светска војна.

Topolino е електричен модел кој спаѓа во класата на четирицикли. Ваквите модели имаат максимална дозволена брзина од 45 километри на час, а во голем број на земји може да ги управуваат и лица на возраст од 14 години, со дозвола за управување на мотоцикл. Topolino има 48-волтна електрична технологија, со едно полнење на батеријата кое трае околу четири часа може да се поминат до 75 километри.

Slide
Slide

Најнови содржини

Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави
Според Лука де Мео, строгата Еуро 7 норма ќе ја врати автоиндустријата назад кон инвестиции во мотори кои немаат иднина
Автомобилските производители продолжуваат со пренамена на своите фабрики во Обединетото Кралство и покрај промените во регулативата
Во првите 8 месеци од годината, VW Group и Tesla ја предводат електрификацијата во Европа