Slider

Стории

Golf е само трет: Топ 10 најпродавани модели на Volkswagen на глобално ниво

Slider

Tiguan е глобален бестселер на германскиот гигант, но интересно е што според официјалната статистика, европскиот бестселер Golf бил дури на третото место

23/04/2020

Volkswagen неодамна потврди дека SUV гордоста Tiguan бил најпродаван модел на брендот во 2019 година, а со тоа само го наметна прашањето и ја зголеми љубопитноста за тоа кои модели и во колкав број се продавале минатата календарска година.

Tiguan е глобален бестселер на германскиот гигант, но интересно е што според официјалната статистика, европскиот бестселер Golf бил дури на третото место според производството, а според тоа и во однос на продажбата.

Дел од моделите кои не се продаваат во Европа си обезбедија респектабилна бројка, а вкупната бројка на произведени примероци на Volkswagen во 2019 година бил 6.184.416.

Топ 10 модели на Volkswagen во 2019 година

1. Tiguan 910.926
2. Polo/Virtus 706.052
3. Golf 679.351
4. Jetta/Sagitar 610.327
5. Passat/Magotan 543.706
6. Lavida 514.698
7. Bora 345.077
8. T-Roc 328.069
9. T-Cross 247.071
10. Santana 244.132

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider