Slide 1
Новиот Passat GTE е сериски опремен со два електрични кабли преку кои можете да ја полните новата 13 kWh батерија во домашни услови на обичен електричен приклучок и на брз полнач, или на станици за брзо полнење, при што овозможува комплетно електрично возење низ урбани средини и големи градови.
2.3 kW
11 kW
22 kW
=
0
часа
0
километри
0
часа
Старт
Старт
Старт
Максималната моќност при полнење на новиот VW Passat GTE е 3.6 kW. Заради тоа, доколку го полните на побрз полнач од 11kW или 22 kW, сепак возилото ќе се полни со 3.6 kWh, односно за полнење на целата батерија и автономија од 56 километри, ќе ви требаат околу 3 часа.
Slide 1
Новиот Passat GTE е сериски опремен со два електрични кабли преку кои можете да ја полните новата 13 kWh батерија во домашни услови на обичен електричен приклучок и на брз полнач, или на станици за брзо полнење.
2.3 kW
11 kW
22 kW
=
0
часа
0
километри
0
часа
Старт
Старт
Старт
Максималната моќност при полнење на новиот VW Passat GTE е 3.6 kW. Заради тоа, доколку го полните на побрз полнач од 11kW или 22 kW, сепак возилото ќе се полни со 3.6 kW, односно за полнење на целата батерија и автономија од 56 километри, ќе ви требаат околу 3 часа.
РОТИРАЈТЕ ГО УРЕДОТ
Slide 1
Картичка за полнење на електричен автомобил
Вклучете го кабелот во полначот, потоа во исклученото возило
Доближете ја картичката до RFID читачот за да го активирате полнењето
Додека трае полнењето LED индикаторот свети зелено
Исклучете го кабелот од возилото, а потоа од полначот
Картичка за полнење на електричен автомобил
задна страна
задна страна
предна страна
Безгрижно можете да го полните вашиот хибриден автомобил на сите станици за брзо полнење во државата. При купување на VW Passat GTE добивате картичка за полнење со која полнењето е бесплатно за првите две години
Безгрижно можете да го полните вашиот хибриден автомобил на сите станици за брзо полнење во државата. При купување на VW Passat GTE добивате картичка за полнење со која полнењето е бесплатно за првите две години
Повеќе
Slide 1
Картичка за полнење на електричен автомобил
Вклучете го кабелот во полначот, потоа во исклученото возило
Доближете ја картичката до RFID читачот за да го активирате полнењето
Додека трае полнењето LED индикаторот свети зелено
Исклучете го кабелот од возилото, а потоа од полначот
Картичка за полнење на електричен автомобил
задна страна
задна страна
предна страна
Безгрижно можете да го полните вашиот хибриден автомобил на сите станици за брзо полнење во државата. При купување на VW Passat GTE добивате картичка за полнење со која полнењето е бесплатно за првите две години
Повеќе
РОТИРАЈТЕ ГО УРЕДОТ
Slide 1
Едноставно полнење во неколку фази
Полнењето на батеријата на новиот Passat GTE е едноставна и брза процедура. Без оглед на тоа дали го полните во домашни услови или на станица за брзо полнење, следете ги следните чекори
1
2
3
4
5
Со притискање со прст, отворете го капачето поставено во маската во предниот дел на автомобилот
Отпуштете го притисокот, по што дел од маската ќе се отвори во форма на капак под кој се наоѓа приклучокот
Отворете го поклопецот, и пристапете кон затворачот на полначот.
Извадете го затворачот за да можете да го вклучите полначот
Вклучете го полначот во приклучокот, по што ќе се запали зелена светилка
Slide 1
Едноставно полнење во неколку фази
Полнењето на батеријата на новиот Passat GTE е едноставна и брза процедура. Без оглед на тоа дали го полните во домашни услови или на станица за брзо полнење, следете ги следните чекори
1
2
3
4
5
Со притискање со прст, отворете го капачето поставено во маската во предниот дел на автомобилот
Отпуштете го притисокот, по што дел од маската ќе се отвори во форма на капак под кој се наоѓа приклучокот
Отворете го поклопецот, и пристапете кон затворачот на полначот.
Извадете го затворачот за да можете да го вклучите полначот
Вклучете го полначот во приклучокот, по што ќе се запали зелена светилка
РОТИРАЈТЕ ГО УРЕДОТ
Slide 1
Распространета мрежа на брзи полначи
Кога сте во движење, мрежата на брзи полначи е одлична можност за полнење на батеријата на VW Passat GTE. Преку мрежата на EVN брзите полначи се достапни на над 15 локации во Скопје, како и сите поголеми градови низ републиката.
Мапа на полначи
Скопје
Скопје
Република
Република
Ул. Гоце Делчев
Капацитет: 2x22kWh
Велес
Ул. Ванчо Прке
Капацитет: 2x22kWh
Штип
Ул. Маршал Тито
Капацитет: 2x22kWh
Куманово
Ул. Св. Јоаким Осоговски
Капацитет: 2x22kWh
Крива Паланка
Ул. Маршал Тито
Капацитет: 2x22kWh
Кочани
Ул. Светозар Марковиќ
Капацитет: 2x22kWh
Делчево
Ул. Маршал Тито
Капацитет: 2x22kWh
Гевгелија
Ул. 7 Септември
Капацитет: 2x22kWh
Кавадарци
Во изработка
Капацитет: 2x22kWh
Прилеп
Ул. Партизанска
Капацитет: 2x22kWh
Битола
Ул. Св. Климент Охридски
Капацитет: 2x22kWh
Охрид
Ул. Партизанска
Капацитет: 2x22kWh
Струга
Бул. Ослободување
Капацитет: 2x22kWh
Кичево
Ул. Борис Кидрич
Капацитет: 2x22kWh
Гостивар
Ул. Борис Кидрич
Капацитет: 2x22kWh
Тетово
Ул. Св. Кирил и Методиј
Капацитет: 22kWh
Бристол
Ул. Никола Кљусев
Капацитет: 2x22kWh
Хотел Marriot
Ул. Орце Николов
Капацитет: 2x22kWh
Хотел IBIS
Ловечки дом Камник
Капацитет: 2x22kWh
Камник
16-та Македонска Бригада
Капацитет: 2x22kWh
Автокоманда
Бул. Асном 154
Капацитет: 2x22kWh
ЕВН Лисиче
Бул. Јане Сандански 35
Капацитет: 22kWh
Паркинг Глорија
Кеј на Вардар
Капацитет: 2x22kWh
Хотел Hilton
Ул. Франклин Рузвелт 8
Капацитет: 2x22kWh
Капиштец
Бул. Илинден 82
Капацитет: 22kWh
Градско Собрание
TЦ Алуминка Карпош 3
Капацитет: 2x22kWh
Алуминка
Бул. Илинден 89
Капацитет: 22kWh
Скопје ZOO
Ул Љубљанска 4
Капацитет: 2x22kWh
City Mall
Бул. Партизански Одреди
Капацитет: 2x22kWh
Порта Влае
Паркинг Поликлиника
Капацитет: 2x22kWh
Поликлиника Ѓ.П.
Ул. Скупи 5А
Капацитет: 2x22kWh
Систина