Започнете и завршете го денот во E-Mode
Новиот Passat GTE е конфигуриран за да овозможи минување на куси растојанија во урбани средини исклучиво користејќи го електромоторот (56km со едно полнење според WLTP). Ние разговаравме со три наши читатели за тоа како го поминуваат денот, и нивните навики ги конвертиравме во поминати километри дневно. Еве ги резултатите:
Марија А. - архитект, мајка, шопинг фан
Попладневни задоволства и обврски со својот син
Минува околу 20 км дневно
56 km
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Градинка
Ул. Веселин Маслеша бр. 16
Работа
Ул. Јордан Мијалков бр. 40
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Шопинг
Ул. Љубљанска бр. 4
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Кафе
Кеј 13-ти Ноември бр. 16
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Градинка
Ул. Веселин Маслеша бр. 16
Работа
Ул. Јордан Мијалков бр. 40
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Шопинг
Ул. Љубљанска бр. 4
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Кафе
Кеј 13-ти Ноември бр. 16
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
0.2 km
2.9 km
3.6 km
1.9 km
2.0 km
2.3 km
3.4 km
2.6 km
07:30h
07:45h
16:15h
18:00h
19:00h
19:30h
20:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
Горан Т. - лекар, родител
Мигови на опуштена атмосфера по напорните работни обврски
Минува безмалку 40км дневно
56 km
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Работа
Ул. Мајка Тереза бр. 33
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Карате
Ул. Љуба Јовановиќ бр. 22
Средба со пријатели
Ул. Васил Ѓоргов бр. 20а
Вечера
Бул. Јане Сандански бр. 71а
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Работа
Ул. Мајка Тереза бр. 33
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Карате
Ул. Љуба Јовановиќ бр. 22
Средба со пријатели
Ул. Васил Ѓоргов бр. 20а
Вечера
Бул. Јане Сандански бр. 71а
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
9.9 km
6.9 km
1.8 km
5.6 km
5.4 km
7.4 km
3.4 km
2.6 km
07:00h
15:30h
17:15h
18:30h
19:30h
21:00h
20:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
Бојан М. - правник, спортист, родител
Динамична кариера, обврски и спортување низ главниот град
Минува околу 30 км дневно
56 km
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Работа
Ул. Париска бр. 50
Состанок
Ул. Македонија бб
Работа
Ул. Париска бр. 50
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Фудбал
Ул. Фрањо Кљуз бр. 10
Вечера
Ул. Орце Николов бр. 182
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Работа
Ул. Париска бр. 50
Состанок
Ул. Македонија бб
Работа
Ул. Париска бр. 50
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Фудбал
Ул. Фрањо Кљуз бр. 10
Вечера
Ул. Орце Николов бр. 182
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
6.8 km
2.9 km
3.6 km
6.3 km
2.0 km
5.0 km
5.8 km
5.8 km
07:30h
10:45h
11:15h
16:00h
18:00h
19:00h
21:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
Slider
Започнете и завршете го денот во E-Mode
Новиот Passat GTE е конфигуриран за возење во урбани средини. Ние разговаравме со три наши читатели за тоа како го поминуваат денот, и нивните навики ги конвертиравме во поминати километри дневно
Марија А. - архитект, шопинг фан
Попладневни задоволства и обврски со својот син
Минува околу 20 км дневно
56 km
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Градинка
Ул. Веселин Маслеша бр. 16
Работа
Ул. Јордан Мијалков бр. 40
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Шопинг
Ул. Љубљанска бр. 4
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Кафе
Кеј 13-ти Ноември бр. 16
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Градинка
Ул. Веселин Маслеша бр. 16
Работа
Ул. Јордан Мијалков бр. 40
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Шопинг
Ул. Љубљанска бр. 4
Дома
Ул. Никола Тесла бр. 12
Кафе
Кеј 13-ти Ноември бр. 16
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
0.2 km
2.9 km
3.6 km
1.9 km
2.0 km
2.3 km
3.4 km
2.6 km
07:30h
07:45h
16:15h
18:00h
19:00h
19:30h
20:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
Горан Т. - лекар, родител
Мигови на опуштена атмосфера по напорните работни обврски
Минува безмалку 40км дневно
56 km
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Работа
Ул. Мајка Тереза бр. 33
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Карате
Ул. Љуба Јовановиќ бр. 22
Средба со пријатели
Ул. Васил Ѓоргов бр. 20а
Вечера
Бул. Јане Сандански бр. 71а
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Работа
Ул. Мајка Тереза бр. 33
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Карате
Ул. Љуба Јовановиќ бр. 22
Средба со пријатели
Ул. Васил Ѓоргов бр. 20а
Вечера
Бул. Јане Сандански бр. 71а
Дома
Ул. Бутелска бр. 12
Пилатес
Ул. Дебарца бр. 72
9.9 km
6.9 km
1.8 km
5.6 km
5.4 km
7.4 km
3.4 km
2.6 km
07:00h
15:30h
17:15h
18:30h
19:30h
21:00h
20:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
Бојан М. - правник, спортист
Динамична кариера, обврски и спортување низ главниот град
Минува околу 30 км дневно
56 km
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Работа
Ул. Париска бр. 50
Состанок
Ул. Македонија бб
Работа
Ул. Париска бр. 50
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Фудбал
Ул. Фрањо Кљуз бр. 10
Вечера
Ул. Орце Николов бр. 182
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Работа
Ул. Париска бр. 50
Состанок
Ул. Македонија бб
Работа
Ул. Париска бр. 50
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
Фудбал
Ул. Фрањо Кљуз бр. 10
Вечера
Ул. Орце Николов бр. 182
Дома
Бул. Јане Сандански бр. 27
6.8 km
2.9 km
3.6 km
6.3 km
2.0 km
5.0 km
5.8 km
5.8 km
07:30h
10:45h
11:15h
16:00h
18:00h
19:00h
21:30h
21:30h
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
следно >
РОТИРАЈТЕ ГО УРЕДОТ
Slider
На активниот инфо дисплеј можете да следите како се полни и празни батеријата во зависност од возењето (забрзување и сопирање). Изберете еден од режимите на возење (e-mode, Hybrid или GTE) и следете колку точно kWh/100km електрична енергија трошите или произведувате во моментот.
E-MODE
E-MODE
GTE
GTE
0kWh/100km
0kWh/100km
0kWh/100km
0kWh/100km
Забрзување
Забрзување
Сопирање
Сопирање
Slider
На активниот инфо дисплеј можете да следите како се полни и празни батеријата. Изберете еден од режимите на возење (e-mode, Hybrid или GTE) и следете колку точно кWh електрична енергија трошите или произведувате во моментот.
E-MODE
E-MODE
E-MODE
E-MODE
GTE
E-MODE
GTE
0kWh/100km
0kWh/100km
0kWh/100km
0kWh/100km
Забрзување
Сопирање
Забрзување
Сопирање
РОТИРАЈТЕ ГО УРЕДОТ
Slider
Во хибриден или E-Mode, заштедата е огромна
Новиот VW Passat GTE минува до 56 километри со едно полнење на батеријата. Но, доколку минувате повеќе километри дневно или го возите со брзини над 140 km/h, режимите на возење GTE и Hybrid овозможуваат забележителна заштеда на гориво. Подолу направивме неколку пресметки за трошоците при минување на 50, 100 и 200 километри со едно полнење на батеријата
E-Mode
E-Mode
E-Mode
Hybrid Mode
Hybrid Mode
36.1 Ден.
77.5 Ден.
281 Ден.
56 километри
56 километри
56 километри
44 километри
144 километри
Батеријата на VW Passat GTE е со капацитет од 13kWh и овозможува да се поминат 56 километри со едно полнење
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
Батеријата на VW Passat GTE е со капацитет од 13kWh и овозможува да се поминат 56 километри со едно полнење. Во Hybrid Mode VW Passat троши 1.3 литри на 100km (WLTP), што значи дека за останатите 44 km се потребни 0.6 литри.
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
69 денари x 0.6 литри = 41.4 денари
Батеријата на VW Passat GTE е со капацитет од 13kWh и овозможува да се поминат 56 km со едно полнење. Во Hybrid Mode VW Passat троши 1.3 литри на 100km (WLTP), па за дополнителните 44 km се потребни 0.6 литри, a за останатите 100 km - 2.95 литри.
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
69 денари x 0.6 литри = 41.4 денари
69 денари х 2.95 литри = 203.5 денари
56 километри
56 километри
100 километри
100 километри
200 километри
200 километри
Slider
Во хибриден или E-Mode, заштедата е огромна
Passat GTE минува до 56 километри со едно полнење на батеријата (WLTP). Но, доколку минувате повеќе километри дневно или го возите со брзини над 140 km/h, режимите на возење GTE и Hybrid овозможуваат забележителна заштеда на гориво. Подолу направивме неколку пресметки за трошоците при минување на 50, 100 и 200 километри со едно полнење на батеријата
E-Mode
E-Mode
E-Mode
Hybrid
Hybrid
36.1 Ден.
77.5 Ден.
281 Ден.
56 km
56 km
56 km
44 km
144 km
Батеријата на VW Passat GTE е со капацитет од 13kWh и овозможува да се поминат 56 километри со едно полнење.
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
Во Hybrid Mode VW Passat GTE троши 1.3 литри на 100км, па за останатите 44km се потребни 0.6 литри.
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
69 денари x 0.6 литри = 41.4 денари
Во Hybrid Mode VW Passat троши 1.3 литри на 100km (WLTP), па за дополнителните 44km се потребни 0.6 литри, а за останатите 100km - 2.95 литри.
2.78 денари х 13kWh = 36.1 денари
69 денари x 0.6 литри = 41.4 денари
69 денари x 2.95 литри = 203.5 денари
56 километри
56 километри