Slider

Новитети

Honda го најави новиот H-RV само со хибриден погон

Slider

18/02/2021

Новата генерација на Honda H-RV ќе биде достапна до крајот на оваа година, а очекувано во иднина овој автомобил ќе биде достапен само со хибриден погон.

По C-RV и Jazz, сега и H-RV ќе го добие е: HEV погонот кој треба да му донесе поголем број купувачи во Европа, а паралелно со оваа промена, јапонскиот производител ќе го надгради кросоверот со нови квалитети и подобрени технолошки решенија во сите елементи.

Специфичниот дизајн ќе го одвои H-RV од големиот број ривали, а Honda ветува повеќе простор и комфор за патниците во кабината.

Honda не објави повеќе детали во однос на погонската единица, но се очекува хибридниот погон да добие основа во 1.5-литарскиот бензинец кој го користи Jazz.

Повеќе содржини за хибриди:

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider