Slider

Стории

Како се дизајнира хипер автомобил: Стивенсон за процесот на подготовка на McLaren P1 (Видео)

Slider

Британскиот хипер-автомобил е уште едно ремек-дело на Стивенсон, а спецификите при дизајнирање на автомобил од ваков тип бил посебен предизвик за него и неговиот тим

04/08/2020

Френк Стивенсон е легендарен автомобилски дизајнер кој е потпишан на многу култни автомобили како Fiat 500, Ferrari F430, Maserati MC12 и други, а во својот видео серијал сега му посвети внимание на McLaren P1.

Британскиот хипер-автомобил е уште едно ремек-дело на Стивенсон, а спецификите при дизајнирање на автомобил од ваков тип бил посебен предизвик за него и неговиот тим.

Стивенсон вели дека сакал да го постави кокпитот што понапред на шасијата за да ја зголеми видливоста и управливоста, а еден од најинтересните детали е позицијата на задните светла.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider