Slide

Вести

Nissan најави дека пик-апот Navara ќе остане достапен во Европа

Slide

Сепак, претставници на производителот уверуваат дека затворањето на фабриката со околу 3.000 вработени не значи и повлекување на Navara и NV200 од Европа

01/06/2020

Официјалната одлука на Nissan да ги намали своите активности во Европа и пред се затворањето на фабриката во Барселона, го отворија прашањето за судбината на дел од моделите на јапонскиот производител.

Однапред беше јасно дека Nissan продолжува со производството на Juke и Qashqai во Сандерленд, но знак прашалник се појави во однос на пик-апот Navara, како и електричната изведба на комерцијалното возило NV200 чие производство се одвиваше на шпанска територија.

Сепак, претставници на производителот уверуваат дека затворањето на фабриката со околу 3.000 вработени не значи и повлекување на овие модели од Европа.

– Navara и NV200 се важни модели на европските пазари и остануваат во нашата понуда. Има повеќе начини како ќе го реализираме тоа. Едниот е да ги увезуваме од друг континент, но можеби ќе се произведуваат и во некоја од фабриките на нашиот партнер Renault.

– Впрочем ова е една од позитивните страни на алијансата и истата ќе ја користиме во иднина, – велат од Nissan.

Повеќе содржини за Nissan

Slide
Slide

Најнови содржини

BMW ja претстави осмата генрерација на 5 Series, заедно со комплетно електрична изведба именувана како i5
Малиот електричен SUV, EX30, ќе има систем за заштита од странична колизија со велосипедисти
Малото електрично возило на Cupra ќе се вика Raval и ќе биде лансирано во 2025 година
Директорот на Opel најавува ефикасна транзиција кон комплетна електрификација до 2028 година