Slide 1
Slide 1

Вести

Peugeot ќе го електрифицира новото издание на Ролан Гарос

Slide 1
Slide 1

27/05/2021

Голем дел од традицијата на тенискиот грен-слем турнир Ролан Гарос е поврзана со францускиот партнер Peugeot, производителот на автомобили кој 38. година по ред ќе биде задолжен за навремен и безбеден трансфер на сите учесници на овој голем спортски настан.

Peugeot најави дека она што ќе се случи првпат во оваа 2021 година е што целата флота ќе биде електрифицирана, а тоа ќе има позитивен ефект и врз животната средина, но и врз впечатокот кој ќе го добијат официјалните лица и учесниците кои ќе го користат трансфер сервисот на турнирот.

Giovanni Mpetshi Perricard

Две третини од 162 автомобили кои ќе се користат на Ролан Гарос ќе бидат плаг-ин хибриди, додека останатата третина Peugeot ќе ја пополни со електрични автомобили, со што индиректно ќе ги претстави своите нови адути во понудата.

Во флотата на Peugeot ќе бидат вклучени 508 PSE, 508 Hybrid, 3008 GT Hybrid, e-2008, e-Traveller и e-Expert.

Повеќе содржини за Peugeot:

Најнови содржини

Lexus го претстави новиот NX, првпат достапен и како плаг-ин хибрид
Мате Римац со порака до Маск поради игнорирањето на Nevera
Land Cruiser 300 носи темелни промени и проверен оф-роуд концепт на теренецот на Toyota
Alfa Romeo ќе го прослави 111. роденден со своите фанови