Slider

Стории

Porsche еволуција: Бројките на новиот 911 Turbo S и првиот 911 Turbo од 1975 година

Slider

Во својата најнова интерпретација, Porsche 911 Turbo S располага со 650 коњски сили и максимален вртежен момент од 800 Nm, а до 100 км/ч стигнува за само 2,7 секунди

09/04/2020

Електрификацијата го исфрли Taycan како нов, голем потенцијал во портфолиото на спортски автомобили на Porsche, но класичниот дел од гамата уште долго нема да се предаде во битката за превласт.

Одговорот за Taycan е Porsche 911 Turbo S или новата генерација на секогаш импресивниот автомобил, кој моќните перформанси ги комбинира со уникатните возни карактеристики кои се гордост на производителот.

Во својата најнова интерпретација, Porsche 911 Turbo S располага со 650 коњски сили и максимален вртежен момент од 800 Nm, а до 100 км/ч стигнува за само 2,7 секунди.

Новиот 911 Turbo S допрва ќе ги освојува купувачите кои ќе треба да одвојат шестцифрена сума во евра за да го добијат, но интересно е да се направи споредба со првиот Porsche 911 Turbo, кој дебитираше пред 45 години со 260 кс.

Како се движеле бројките од 1975 година до денес, кога неговиот современик со наставката Turbo S претставува страв и трепет за конкуренцијата. Погледнете од бројките во галеријата.

Porsche 911 Turbo (1975)
Porsche 911 Turbo (1975)
Porsche 911 Turbo (1975)
Мотор: 2.994 cm3, 6 цил; 260 кс, 343 Nm; Тежина: 1.195 кг; Потрошувачка: 20,9 л; 0-100 км/ч 5,4 с; Макс.брзина: 246 км/ч; Димензии (429/177/132 см) Цена: 33.643 евра
Мотор: 2.994 cm3, 6 цил; 260 кс, 343 Nm; Тежина: 1.195 кг; Потрошувачка: 20,9 л; 0-100 км/ч 5,4 с; Макс.брзина: 246 км/ч; Димензии (429/177/132 см) Цена: 33.643 евра
Мотор: 2.994 cm3, 6 цил; 260 кс, 343 Nm; Тежина: 1.195 кг; Потрошувачка: 20,9 л; 0-100 км/ч 5,4 с; Макс.брзина: 246 км/ч; Димензии (429/177/132 см) Цена: 33.643 евра
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот
Porsche 911 Turbo S (2020)
Porsche 911 Turbo S (2020)
Porsche 911 Turbo S (2020)
Мотор: 3.746 cm3, 6 цил; 650 кс, 800 Nm; Тежина: 1.715 кг; Потрошувачка: 12 л; 0-100 км/ч 2,7 с; Макс.брзина: 330 км/ч; Димензии (453/190/130 см) Цена: 249.963 евра
Мотор: 3.746 cm3, 6 цил; 650 кс, 800 Nm; Тежина: 1.715 кг; Потрошувачка: 12 л; 0-100 км/ч 2,7 с; Макс.брзина: 330 км/ч; Димензии (453/190/130 см) Цена: 249.963 евра
Мотор: 3.746 cm3, 6 цил; 650 кс, 800 Nm; Тежина: 1.715 кг; Потрошувачка: 12 л; 0-100 км/ч 2,7 с; Макс.брзина: 330 км/ч; Димензии (453/190/130 см) Цена: 249.963 евра
Ротирајте го уредот за да му пристапите на сајтот

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider