Slider

Вести

Регулаторна: Горивата поскапуваат повторно

Slider

22/02/2021

Регулаторната комисија за енергетика ги одреди новите цени на горивата, а тоа значи дека од полноќ истите ќе добијат нови, повисоки цени за литар.

Сите нафтени деривати поскапуваат просечно за 1,28%, а тоа подразбира зголемување на цените на бензините и дизелот.

ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 ќе бидат поскапи за 1 денар по литар, па новите цени ќе изнесуваат 64,5, односно 66 денари.

Дизел горивото ќе поскапи за половина денар, па од полноќ новата цена ќе изнесува 55 денари за литар.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider