Slider

Вести

Регулаторна: Промена само на цената на дизел горивото

Slider

04/05/2021

Новата одлука за утврдување на малопродажните цени на нафтените деривати, донесена од Регулаторната комисија за енергетика, донесе мало померување на цената на дизел горивото.

Бензините ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 ја задржуваат досегашната цена за литар, односно остануваат на 67 и 69 денари, барем до следниот понеделник.

Од друга страна, цената на дизел горивото е зголемена за половина денар, па литар дизел ќе чини 59 денари.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider