Slider

Вести

Регулаторната комисија го потврди рекордниот пад на цените на горивата и во нашата земја

Slider

16/03/2020

Големиот пад на цените на нафтата на светските берзи ќе донесе позитивен ефект за потрошувачите и во нашата земја, откако Регулаторната комисија за енергетика ги потврди новите цени за македонскиот пазар.

Малопродажните цени на горивата се намалуваат за 14,54 проценти, а поголемо намалување на бензинските станици ќе има за горивата ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98.

ЕУРОСУПЕР 98 од последната цена од 64 сега ќе се продава за 56,5 денари, додека ЕУРОСУПЕР 95 од 62 ќе чини 54,5 денари за литар, а намалувањето на ЕУРОДИЗЕЛ горивото е од 54,5 до 48,5 денари за литар.

Новите цени важат од полноќ, а се работи за рекордно намалување на сумата за еден литар во нашата земја.

Slider
Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider