Slide

Вести

Skoda Kodiaq ја презеде првата позиција во клучниот SUV сегмент во Европа

Slide

Продажбите во сегментот пораснаа за 15% во првите три месеци, остварувајќи вкупна продажба од 148,627 примероци од кои на Skoda Kodiaq отпаѓаат 21,408.

08/05/2023

Toyota ја загуби водечката позиција во сегментот на SUV возила со средна големина, како резултат на проблемите со снабдување на компоненти за својот RAV4. Оваа ситуација ја искористи моделот на Skoda Kodiaq кој првиот квартал го заврши како најпродаван SUV во споменатиот сегмент.

Овој сегмент е еден од најразноличните во однос на погонските изведби, во кој комплетно електричните модели заземаат дури 40% од продажбата. 

Продажбите во сегментот пораснаа за 15% во првите три месеци, остварувајќи вкупна продажба од 148,627 примероци од кои на Skoda Kodiaq отпаѓаат 21,408.

Slide
Slide

Најнови содржини

BMW ja претстави осмата генрерација на 5 Series, заедно со комплетно електрична изведба именувана како i5
Малиот електричен SUV, EX30, ќе има систем за заштита од странична колизија со велосипедисти
Малото електрично возило на Cupra ќе се вика Raval и ќе биде лансирано во 2025 година
Директорот на Opel најавува ефикасна транзиција кон комплетна електрификација до 2028 година