Slider

Вести

Следната генерација на Peugeot 208 и 2008 ќе биде составена само од електрични изведби

Slider

18/01/2021

Peugeot во своите продажни салони има свежи генерации на своите важни модели 208 и 2008, а новитет кај нив беше понудената електрична изведба која постигна одлични резултати во 2020 година.

Првиот човек на францускиот бренд, Жан-Филип Импарато, во својата изјава за британски „Ауто Експрес“ најави дека следните генерации на овие два модела нема да вклучуваат изведби со мотор со внатрешно согорување.

Бензинската изведба во моментов е се уште најбарана, Peugeot има и дизел опција за 208 и 2008, но првата електрична варијација е најава за она што може да се очекува во иднина.

– Новите генерации на нашите модели во Б и Б-СУВ сегментот ќе бидат само електрични. Глобалниот тренд на зголемување на продажбата на електрични автомобили расте од месец за месец.

– Изминатите десетина недели кај нашите нарачки за 208 и 2008, дури 14 проценти од примероците се на електричен погон. Додека кај 3008, дури 27 проценти од нарачаните автомобили се со плаг-ин хибрид погон.

– Во 2020 година, секој десетти продаден автомобил на Peugeot бил со електрифициран погон, – изјавил Импарато.

Повеќе содржини за Peugeot:

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider