Slider

Вести

Стиг извозе рекорден круг со Ferrari SF90 Stradale (Видео)

Slider

Моќниот автомобил кој располага со дури 1.000 коњски сили ја мина патеката за 1:11.03 минути, со што го собори рекордот кој претходно беше поставен зад воланот на Porsche 911 GT2 RS

08/10/2020

Фановите на популарното телевизиско шоу „Top Gear“ одамна се навикнаа на новата водителска постава, но затоа и натаму можат да ги следат летечките кругови на Стиг.

Патеката е вистински предизвик за мистериозниот пилот, кој во случајов постави нов рекорд и тоа со хибридниот Ferrari SF90 Stradale.

Моќниот автомобил кој располага со дури 1.000 коњски сили (PS) ја мина патеката за 1:11.03 минути, со што го собори рекордот кој претходно беше поставен зад воланот на Porsche 911 GT2 RS.

Резултатот од возењето на Стиг е донекаде очекуван со оглед на „коњаницата“ со која располага ова Ferrari и со чија помош забрзува до 200 км/ч за само 6,7 секунди.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider