Jaguar Land Rover додава трета смена во фабриката во Словачка, за да ја задоволи побарувачката за Defender

Моделот Defender е најдобро продаван модел во гамата на Land Rover во последните 7 квартали, период во кој ...

Peugeot најави продажен модел со цени од 150 евра месечно (за 500 километри), и седум центи за секој дополнителен километар.

Францускиот производител во рамки на Stellantis групацијата планира до 2030 година да воведе комплетно електрична гама во Европа. ...

Jaguar Land Rover повторно е профитабилен како резултат на удвоените продажби на новиот Range Rover

Британскиот производител успешно се врати во зоната на профитабилноста откако поголемата достапност на полупроводниците овозможи зголемување на производството ...

Peugeot е лидер во B сегментот на електрични возила во Европа во 2022 година

По сумирањето на резултатите од изминатата, турбулентна година во автомобилската индустрија, на површина испливуваат моделите и производителите кои ...

Електричниот знаменосец на Volvo, моделот EX90, може да го снабдува со струја и домаќинството преку двонасочното полнење

Со лансирањето на електричниот знаменосец - SUV моделот EX90, Volvo воведе двонасочно полнење (BDL), за еднонасочна и наизменична ...

Следната генерација на C-HR, која треба да биде лансирана догодина, ќе добие своја плаг-ин хибридна изведба

Со додавање на плаг-ин хибридна изведба на компактниот кросовер, Toyota ќе има три такви модели во своето портфолио, ...

Peugeot 408 “под лупата” на околу 600 претставници на интернационалните медиуми

Кросоверот со примеси на SUV и coupé, веќе започна да излегува од производните ленти во француската фабрика Мулхаус, ...

Toyota го претстави bZ – концепт за компактен кросовер, кој ќе биде позициониран под bZ4X

Непосредно пред саемот на автомобили во Лос Анџелес, Toyota го претстави конпцетот bZ. Концептот е сличен во изгледот ...

Претставен e EX90, новиот знаменосец на Volvo кој треба да достигне до 5-тото ниво на автономно управување

Според Џим Рован, извршниот директор на Volvo, SUV знаменосецот на брендот е првиот "Volvo модел кој е навистина ...

За разика од останатите, Volvo реши да го постави LiDAR системот кај моделот EX90 на покривот од возилото

Инженерите на Volvo дизајнираа не толку впечатлив елемент над покривот на возилото во кој е вграден Li-DAR модулот ...