Извршниот директор на BMW најави ценовно изненадување кај првиот модел поставен на новата “Neue Klasse” платформа

Во 2025 година премиум производителот од Минхен ќе го лансира првиот модел поставен на долго најавуваната нова платформа. ...

Оливер Зипсе, директорот на BMW предвидува дека големите екрани постепено ќе “исчезнат” од автомобилите 

Автомобилските производители додаваат сѐ поголеми екрани во своите автомобили, но извршниот директор на BMW смета дека тоа е ...

BMW размислува за воведување на сателитски интернет во своите возила

BMW Group разгледува можности за воведување на сателитски интернет во своите автомобили, според тврдењето на Стефан Дурах, заменик ...

BMW и Stellantis предупредуваат дека инфлацијата ќе ја намали побарувачката за нови автомобили

Групацијата Stellantis се надоврза на предупредувањата од страна на BMW во врска со порастот на трошоците во Европа. ...

Директорот на BMW е против фиксирање на датум за престанок на продажба на возила со мотори со внатрешно согорување

Според Оливер Зипсе, дефинирање на фиксен датум по кој нема да се продаваат возила со мотори со внатрешно ...

Новата платформа за електрични автомобили на BMW во 2025 ќе ги замени актуелните CLAR и UKL платформи

Новата платформа, која се именува како "Neue Classe" ќе биде наменета за производство исклучиво на електрични автомобили. Таа ...

BMW привремено испорачува возила без Apple CarPlay и Android Auto, кои ќе станат достапни подоцна, преку безжична надградба

Клиентите добиваат ветување од страна на производителот, дека услугите CarPlay и Android Auto ќе станат достапни кон крајот ...

BMW за разлика од Mercedes, го поставува електричниот седан i7 на истата платформа како 7 Series

Новата 7 Series ќе пристигне на крајот од годината. Нема да има V12 мотори и изведба со подолго ...

Фејслифт на BMW X7, точно три години по воведувањето на првата генерација од SUV знаменосецот

Најголемиот SUV на баварскиот производител BMW пред три години беше воведен во портфолиото на брендот. Сега, кога моделската ...

BMW ја заврши 2021 година под Co2 лимитот, благодарение на кризата со недостиг на чипови

BMW ја заврши минатата 2021 година со 10 грама по километар под горната граница определена од страна на ...