BMW и Stellantis предупредуваат дека инфлацијата ќе ја намали побарувачката за нови автомобили

Групацијата Stellantis се надоврза на предупредувањата од страна на BMW во врска со порастот на трошоците во Европа. ...

Директорот на BMW е против фиксирање на датум за престанок на продажба на возила со мотори со внатрешно согорување

Според Оливер Зипсе, дефинирање на фиксен датум по кој нема да се продаваат возила со мотори со внатрешно ...

Новата платформа за електрични автомобили на BMW во 2025 ќе ги замени актуелните CLAR и UKL платформи

Новата платформа, која се именува како "Neue Classe" ќе биде наменета за производство исклучиво на електрични автомобили. Таа ...

BMW привремено испорачува возила без Apple CarPlay и Android Auto, кои ќе станат достапни подоцна, преку безжична надградба

Клиентите добиваат ветување од страна на производителот, дека услугите CarPlay и Android Auto ќе станат достапни кон крајот ...

BMW за разлика од Mercedes, го поставува електричниот седан i7 на истата платформа како 7 Series

Новата 7 Series ќе пристигне на крајот од годината. Нема да има V12 мотори и изведба со подолго ...

Фејслифт на BMW X7, точно три години по воведувањето на првата генерација од SUV знаменосецот

Најголемиот SUV на баварскиот производител BMW пред три години беше воведен во портфолиото на брендот. Сега, кога моделската ...

BMW ја заврши 2021 година под Co2 лимитот, благодарение на кризата со недостиг на чипови

BMW ја заврши минатата 2021 година со 10 грама по километар под горната граница определена од страна на ...

По три децении, BMW реши да престане со производство на V-12 мотори

Но, побарувачката за ваквите мотори сѐ повеќе се намалува, а купувачите бараат поевтини и поефикасни мотори. И законската ...

BMW се обидува технолошки да ги надмине Tesla и Audi преку вградување на 5G во iX моделите

Според техничкиот директор на BMW, новиот оперативен систем на iX моделите може да процесира двојно повеќе информации и ...

Со дозвола од Citroën,  BMW ќе ја користи ознаката XM за својот нов SUV

BMW ја зголемува гамата на своите SUV модели преку првиот самостоен модел кој ќе ја носи "M" значката, ...