Porsche во 2024 ќе ги лансира новите батерии со силициумски аноди и 10 пати поголема енергетска густина

Делот од процесот на производство на автомобили кој има најголем јаглероден отпечаток, е оној за производство на неговата ...

Stellantis ја зголеми автономијата на електричните модели на Opel и Peugeot преку нови пневматици од Continental

Промените во пневматиците, реконфигурањето на степените на пренос во системот на трансмисија и новите топлински пумпи додаваат до ...

VW Group презеде директори од Apple и BMW за да ја зајакне својата експертиза во однос на батериите

Сунхо Ан сега е главен технички директор во дивизијата одговорна за развој на батерии во рамките на VW ...

При електрифицирањето на гамата во 2025, Jaguar ќе се репозиционира во луксузниот сегмент на Bentley

Според стратегијата, Jaguar ќе произведува помалку автомобили, но тие ќе бидат поексклузивни, а ќе ги таргетираат клиентите на ...

Lancia од 2023 ќе го замени франшизниот со агенциски продажен модел, при што ќе цели на клиентите на Tesla и Volvo

Директорот на Lancia неодамна ги најави плановите за експанзија на брендот на нови пазари. "Планот вклучува три нови ...

Volvo со рекордни нарачки за електричниот C40 – првиот модел на брендот кој се продава само онлајн

Првиот модел на брендот кој се произведува само како електрична изведба веќе е распродаден за 2021 година. За ...

Porsche стана доминантен сопственик во Greyp, хрватски производител на електрични велосипеди

Porsche Ventures, дивизијата на Porsche задолжена за инвестиции, уште од 2018 година поседува 10% удел во Greyp.  Но, ...

Преку Taycan GTS Sport Turismo, Porsche претстави трета каросериска изведба на електричниот модел

За време на LA Auto Show, Porsche не претстави само GTS и нов мотор за Taycan, компанијата со ...

Koncept EV9 е еден од 11-те електрични модели кои Kia ќе ги лансира до 2026 година

За време на LA Auto Show, Kia го претстави Concept EV9, комплетно електричен SUV модел. Потврдено е дека ...

Mokka-e ја освои наградата “Златен Волан” во категоријата “најдобар автомобил под 25.000 евра”

Уредничкиот тим на AutoBild во рамките на годишниот, 45-ти по ред избор на "Златен Волан", ја избра електричната ...