Skip to content

Mustang Mach-E пристигна во Европа, Ford ќе ја приближува електрификацијата до купувачите

Ford го претстави својот прв електричен SUV, моделот Mustang Mach-E во Лондон, со што го означи стартот на ...

Европските купувачи ќе добијат предност при лансирањето на Mustang Mach-E

Дел од европските купувачи ќе го добијат новиот Ford Mustang Mach-E пред заинтересираните за првиот електричен модел на ...

Ford направи финансиски пресврт во Европа, планира избегнување на Co2 казни

Глобалните резултати на Ford не донесоа напредок за американскиот производител, но исклучок во финансиската слика за 2019 година ...

Напредни Ford системи за модерни вредности: Puma заведува и импресивно обезбедува

Еден од најинтересните новитети најавени за првиот квартал на 2020 година дефинитивно е Ford Puma, автомобил кој користи ...

Ford најави хибридни изведби на S-Max и Galaxy и производство на батерии во Валенсија

Стратегијата на Ford да има електрифицирана изведба на речиси сите патнички автомобили до крајот на 2022 година ќе ...

Ford ги откри приоритетите на купувачите кои резервирале примерок на Mustang Mach-E

Ford неодамна го претстави својот прв електричен SUV кој го доби името Mustang Mach-E, a најзаинтересираните купувачи веднаш ...

Британска автомобилска сцена: Деценија во знак на Ford и бестселерот Fiesta

Британскиот автомобилски пазар има големо значење за производителите, а милионските бројки кои се реализираат на годишно ниво објаснуваат ...

Ford ќе ја искористи соработката со VW за помала изведба на Mustang Mach-E

Ford предизвика сериозно внимание со промоцијата на својот прв електричен SUV кој го доби името Mustang Mach-E, a ...

Просечната цена расте, Американците остануваат големи пик-ап фанови

Американските купувачи на нови автомобили остануваат лојални на пик-ап сегментот и покрај тоа што статистиката покажува дека нивната ...

Фабриката во Зарлуис стигна до 15 милиони произведени Ford автомобили

Историјата на фабриката на Ford во германски Зарлуис започнува со легендарниот Ford Escort, а речиси 50 години подоцна ...