Mazda планира новитет базиран на Yaris Hybrid

Јапонска Mazda планира во својата европска понуда да вклучи нов автомобил, чија основа ќе биде новата генерација на ...

Два модела стигнаа до пет ѕвезди на Euro NCAP тестот

Безбедноста мора да остане најважен приоритет за возачите, а новите автомобили стануваат поскапи пред се и поради напредокот ...

Mazda започна со производство на електричниот MX-30

Фабриката во Хирошима е локацијата каде Mazda веќе започна со производство на својот електричен автомобил кој го доби ...

Mazda не планира нови модели во наредните две години

Јапонскиот производител Mazda не планира да го освежува своето портфолио пред 2022 година, што значи дека купувачите наредните ...

SUV сегментот без финалист во изборот за Германски автомобил за 2020 година

Големиот број автомобилски признанија кои се доделуваат на глобално ниво се обидуваат да го истакнат најдобриот продукт за ...

Mazda најави нов и иновативен дизел мотор во 2020 година

Следната 2020 година Mazda ќе го претстави целосно новиот и иновативен дизел мотор, кој ќе биде користен во ...

CX-30 е интересен избор кој ќе и донесе нови фанови на Mazda

Дел од конкуренцијата можеби делуваше поекспедитивно во процесот на зголемување на SUV понудата, но Mazda реши трпеливо да ...