Mercedes од октомври започнува со третото ниво на автономно управување во две сојузни држави во САД

За само неколку дена од сега, односно започнувајќи од октомври, германскиот премиум производител Mercedes ќе ја активира својата ...

Mercedes го скусува времето на развој на супериорни електрични автомобили со помош на својот F1 тим

Менаџментот на Mercedes-Benz неодамна го вклучи својот F1 тим во инженерскиот развој на поефикасни продукциски електрични автомобили. Резултатите ...

Според директор во Mercedes, производството на електрични автомобили ќе стане поевтино дури за 10 години

Аналитичарите на автомобилската индустрија веќе подолго време предупредуваат дека транзицијата кон производство на електрични автомобили ќе предизвика губење ...

Според Мercedes, четвртото ниво на автономија во возењето може да се достигне до крајот на декедава

Германскиот премиум производител, годинава стана првиот автомобилски производител кој доби дозвола од одредени држави за парцијална употреба на ...

Mercedes-Benz, сепак, реши да развие сопствен оперативен систем, кој само делумно ќе користи надворешни платформи

Долго најавуваниот оперативен систем на Mercedes-Benz ќе дебитира за околу 2 години, заедно со новата платформа наменета првенствено ...

Mercedes и BMW се соочуваат со доцнење во реализација на плановите за електрификација

Германските премиум автомобилски производители најавија смели цели во однос на транзицијата кон електрични автомобили, но сѐ уште се ...

Qualcomm и Mercedes постигнаа договор за користење на Snapdragon Digital Chasis и нов оперативен систем

Mercedes e последниот во низата автомобилски брендови кои одлучија да ја користат Snapdragon платформата на Qualcomm како основа ...

Несекојдневна кражба: три лица украле повеќе од 100 мотори и 500 системи за трансмисија од фабрика на Мercedes

Три лица успеале во период од три години да украдат поголем број на мотори и системи за трансмисија ...

Mercedes го напушта MBUX оперативниот систем и развива комплетно нов – MB.OS, кој ќе биде спремен во 2024

Компанијата Unity Technologies ќе ги развива софтверот за инфотејнмент функционалностите на оперативниот систем на новите Mercedes-Benz модели. Инфотејнмент ...

Mercedes ја поздрави одлуката на ЕУ за забрана за продажба на моторите со внатрешно согорување по 2035

Претставници на VW го нарекоа планот "амбициозен, но остварлив", како и дека транзицијата на автомобилската индустрија кон електрификацијата ...