Nissan го одложи затворањето на фабриката во Барселона

Долгите преговори меѓу претставниците на синдикатите и претставниците на Nissan резултирале со компромисна одлука за одложување на најавеното ...

Ariya e првиот електричен кросовер на Nissan

Јапонскиот производител Nissan ја проширува својата понуда со електричниот купе-кросовер модел кој го доби името Ariya. Технолошки напредниот ...

Nissan најави дека пик-апот Navara ќе остане достапен во Европа

Официјалната одлука на Nissan да ги намали своите активности во Европа и пред се затворањето на фабриката во ...

Nissan потврди дека ќе ја затвори фабриката во Барселона

Јапонскиот производител Nissan денеска ги потврди шпекулациите дека планира намалување на своите активности во Европа, а еден од ...

Алијансата Renault-Nissan-Mitsubishi со нова стратегија за подобра иднина

Последиците од пандемијата со коронавирусот дополнително го зголеми притисокот врз автомобилските производители, а посебно за оние како Renault ...

Nissan планира сериозно намалување на активностите во Европа

Актуелното раководство на Nissan донело одлука за намалување на своите активности во Европа и фокусирање на компанијата на ...

Nissan уште еднаш предупреди за неизвесноста околу своите европски фабрики

Раководството на Nissan повторно предупреди дека планира ревидирање на своите активности во Европа, поточно на фабриките во Англија ...

Nissan размислува да се повлече од алијансата со Renault

Раководството на Nissan почнало да работи на план за можен крај на соработката со Renault, со кого е ...

Nissan ќе ги исфрли дизел моторите од понудата на следниот Qashqai

Во периодот кога Nissan ги финишира подготовките и последните тестирања за новата генерација на Qashqai, јапонскиот производител донел ...

Семејниот кросовер Ariya jа покажува електричната иднина на Nissan

Саемот за автомобили во Токио беше вистинска прилика за Nissan на домашен терен помеѓу другите новини да го ...