Porsche од денес котира на берзата во Франкфурт, вкупната вредност на компанијата изнесува 78 милијарди евра

Продажбата на акции на Porsche ќе му овозможи на Volkswagen да обезбеди средства кои би ги инвестирале во ...

Porsche Road Tour 2022 – измешани чувства помеѓу традицијата на бензинските и супериорноста на електричните мотори

На почетокот на месецов, веќе традиционално, се одржа уште еден интересен и пред сѐ ексклузивен настан - Porsche ...

Оливер Блум, досегашниот директор на Porsche, ќе го наследи Херберт Дис како главен директор на VW Group

Херберт Дис, главниот извршен директор на Volkswagen Group, се повлекува од позицијата, а на негово место доаѓа Оливер ...

Porsche ќе произведе 1,250 примероци од 911 Sport Classic, сите со 7-степена мануелна трансмисија

Спортскиот премиум производител ќе произведе само 1,250 примероци од 911 Sport Classic, во чест на легендарниот модел од ...

Откриваме кој е бенефитот на 800-волтната, споредено со 400-волтната технологија кај електричните возила

Taycan, премиум спортскиот модел на Porsche, беше првиот електричен автомобил со 800-волтна технологија, што претставува двојно поголема волтажа ...

Новиот инфотејнмент систем на Porsche информира кои од брзите полначи во околината се слободни

Шестата генерација на системот Porsche Communication Management System или како што скратено се нарекува PCM 6.0, овозможува директна ...

Porsche, независно од Audi и Bentley, развива електричен знаменосец со кодно име K1

Менаџментот на Porsche одлучи да се повлече од Artemis проектот на VW Group. По одлуката, дивизијата на VW ...

VW Group размислува за иницијална емисија на акции (IPO) за Porsche, односно негово котирање на берза

Volkswagen Group сѐ уште ја анализира можноста за првична емисија на акции (IPO) и независно котирање на брендот ...

Porsche во 2024 ќе ги лансира новите батерии со силициумски аноди и 10 пати поголема енергетска густина

Делот од процесот на производство на автомобили кој има најголем јаглероден отпечаток, е оној за производство на неговата ...

Porsche развива SUV модел со 7 седишта, поширок, подолг и повисок од Cayenne

Новиот модел ќе пристигне во втората половина на декадава и најверојатно ќе има трет ред седишта. Производителот на ...