Jaguar Land Rover додава трета смена во фабриката во Словачка, за да ја задоволи побарувачката за Defender

Моделот Defender е најдобро продаван модел во гамата на Land Rover во последните 7 квартали, период во кој ...

Volkswagen Group размислува за брз трансфер кон чиповите на Qualcomm за моделите кои би биле лансирани догодина

Volkswagen Group ја анализира можноста за користење на моќните компјутерски чипови на Qualcomm во своите две платформи кои ...

Jaguar Land Rover повторно е профитабилен како резултат на удвоените продажби на новиот Range Rover

Британскиот производител успешно се врати во зоната на профитабилноста откако поголемата достапност на полупроводниците овозможи зголемување на производството ...

Сестринскиот бренд на Volvo, Polestar, најави фејслифт на Polestar 2 кој ќе има постојани магнети и специјални инвертори

Обновениот Polestar 2 модел добива повеќе сила, автономија, нов погон и нов изглед, преземен од неодамна претставениот SUV ...

Просечната цена на нов Rolls-Royce во 2022 изнесувала 500,000 евра, што е двојно повеќе споредено со онаа пред 10 години

Spectre, првиот електричен модел на луксузниот британски автомобилски производител, има поголем број нарачки од очекуваното, па извршниот директор ...

Видео на Tesla од 2016 година, во кое се промовира автономното управување на Model X, сепак било режирано

Видеото, снимено во 2016 година, кое Илон Маск го споделил на Twitter со опис "Tesla вози самата", сега ...

Извршниот директор на BMW најави ценовно изненадување кај првиот модел поставен на новата “Neue Klasse” платформа

Во 2025 година премиум производителот од Минхен ќе го лансира првиот модел поставен на долго најавуваната нова платформа. ...

Првиот електричен модел на Sony и Honda ќе има чипови кои ќе овозможат 800 трилиони операции во секунда

Според најавите на претставниците на новиот бренд кој настана преку заедничкото вложување на Sony и Honda, купувачите на ...

Оливер Зипсе, директорот на BMW предвидува дека големите екрани постепено ќе “исчезнат” од автомобилите 

Автомобилските производители додаваат сѐ поголеми екрани во своите автомобили, но извршниот директор на BMW смета дека тоа е ...

Преку концептот Inception, Peugeot го покажа дизајнерскиот правец на брендот во електричната ера

Според францускиот производител, Inception воведува "поедноставен и порафиниран дизајнерски правец" кој ќе се применува на моделите кои ќе ...