Renault од 2025 година ќе воведе нова полесна електрична платформа која е за 30% поевтина од тековната

Најавената платформа ќе биде основа за модели од брендовите Renault, Alpine и Nissan. На новата CMF-B електрична платформа ...

Renault и Stellantis вработуваат возачи на камиони за да ја забрзаат испораката на нови возила до сопствениците

Автомобилските производители во Европа подолго време се соочуваат со доцнење во испораките кон клиентите поради недостиг на возачи ...

Лука де Мео успеа да ги смири Renault и Nissan, преку комплетно рестартирање на алијансата

Лука Де Мео, извршниот директор на Renault работеше осум месеци со цел рестартирање на алијансата со Nissan, со ...

Renault ќе го нуди четирициклот Mobilize Duo само преку лизинг, без продажба во автомобилските салони

Според менаџментот на Renault, токму овој тип на возила може да биде соодветен за извршување на сѐ поголем ...

Renault ќе се подели на 5 засебни независни компании кои одделно ќе ги прикажуваат профитот и загубата

Планот за поделба на компанијата на пет независни деловни единици ќе предизвика и сложеност за управување и евалуација ...

Renault и Google ја прошируваат соработката во обид да ја достигнат дигитализацијата на Tesla

Renault ја продлабочува воспоставената соработка со Google во обид да ги унапреди можностите за безжични софтверски надградби на ...

Renault објави план за концентрирање на производството на електрични модели во Франција

Renault најави дека во 2024 година ќе воведе четири нови мали електрични SUV модели кои ќе се произведуваат ...

Лука де Мео најави дека Renault ќе продолжи со EV трансформацијата, дури и без партнерите од Nissan и Mitsubishi

"Тие се свесни дека ние мораме да го направиме ова, а ќе направиме сѐ за да им ја ...

Renault го продаде својот удел во AvtoVAZ со 6-годишна можност за приоритетен откуп

Renault ќе го продаде мнозинскиот удел во AvtoVAZ на руски научен институт. Ова го потврди францускиот производител додавајќи ...

Renault на своите купувачи на електрични модели ќе им нуди заменски возила кога ќе имаат потреба од подолги патувања

Новата услуга на Renault предвидува привремено отстапување на возило со мотор со внатрешно согорување, во случаи кога кучувачите ...