Електричниот знаменосец на Volvo, моделот EX90, може да го снабдува со струја и домаќинството преку двонасочното полнење

Со лансирањето на електричниот знаменосец - SUV моделот EX90, Volvo воведе двонасочно полнење (BDL), за еднонасочна и наизменична ...

Претставен e EX90, новиот знаменосец на Volvo кој треба да достигне до 5-тото ниво на автономно управување

Според Џим Рован, извршниот директор на Volvo, SUV знаменосецот на брендот е првиот "Volvo модел кој е навистина ...

За разика од останатите, Volvo реши да го постави LiDAR системот кај моделот EX90 на покривот од возилото

Инженерите на Volvo дизајнираа не толку впечатлив елемент над покривот на возилото во кој е вграден Li-DAR модулот ...

Volvo реши да го задржи стариот систем на именување на своите модели, кој може да го доведе до спор со Lexus

Хакан Самуелсон, претходниот извршен директор на Volvo, во 2021 најави дека амбициозно најавуваниот електричен знаменосец - наследник на ...

Електричниот знаменосец на Volvo, EX90 ќе користи осум камери, пет радари и 16 ултразвучни сензори

Електричниот EX90 ќе го замени тековниот XC90. Новиот модел во кровот ќе има вградено специјален LiDAR систем. Според ...

Volvo наскоро ќе започне произведува каросерии од само неколку големи алуминиумски парчиња

Новата платформа на Volvo ќе исползува нова технологија на производство на автомобили преку креирање на неколку поголеми алуминиумски ...

Volvo во 2026 ќе отвори нова фабрика за производство на електрични автомобили во Словачка

Volvo ќе инвестира 1.2 милијарди Евра за изградба на нова фабрика во Кошице, Словачка, која ќе има годишен ...

Компанијата-сопственик на Volvo лансираше 9 сателити во орбитата, кои ќе служат за попрецизно GPS позиционирање

Групацијата Geely во средата го спроведе своето прво успешно лансирање на сателити, испраќајќи девет од нив во орбитата ...

Volvo планира да продолжи со продажба на XC90 и по лансирањето на неговиот електричен наследник

Volvo ќе продолжи да го обновува изгледот на SUV моделот XC90 и по лансирањето на неговиот електричен наследник ...

Volvo ги финишира подготовките за новиот електричен модел, позициониран помеѓу XC60 и XC90

Новиот електричен SUV модел ќе има димензии поголеми од XC60, a помали од XC90. Volvo во следните три ...