Volvo фрла автомобили од 30 метри за да им помогне на службите за итна интервенција (Видео)

Не само што Volvo постојано работи на унапредување на безбедноста на своите автомобили, туку реши и да им ...

Volvo успеа да ја добие битката со просечната Co2 емисија

Автомобилските производители се ангажираа сериозно во обидот да ги исполнат барањата на Европската Унија во однос на просечната ...

Секој нов Volvo автомобил ќе има ограничена максимална брзина до 180 км/ч

Секој нов произведен автомобил од понудата на Volvo Cars, ќе има ограничување на максималната брзина до 180 км/ч, ...

Виртуелен продажен салон – Безбеден влез во светот на Volvo

Македонското претставништво на Volvo Cars им овозможи на потенцијалните купувачи виртуелна посета на продажниот салон, со што уште ...

Volvo почнува со најавеното ограничување на брзината до 180 км/ч

Минатата година беше најавено, а од оваа 2020 година започнува реализацијата на идејата за ограничување на максималната брзина ...

Volvo ќе го вклучи називот Recharge и кај плаг-ин хибрид изведбите

Volvo постојано го зголемува своето електрифицирано портфолио, а во моментов располага и со еден електричен модел, поточно Xc40 ...

Volvo Cars одбележа една деценија од влегувањето во семејството на Geely

Во периодот кога Volvo Cars немаше јасна стратегија, сигурна иднина и ресурси да им се спротивстави на ривалите, ...

Автомобилите на Volvo се безбедни за секое тело

Успехот на Volvo Cars е изграден врз традицијата и сознанијата добиени од различни реални искуства, а овој начин ...

Volvo започна со склопување на батерии во фабриката во Гент

Откако веќе го претстави својот електричен модел XC40 Recharge P8, Volvo ги засили своите активности и во однос ...

Volvo ги освежи S90 и V90, додаде прочистувач за кабината и MHEV технологија

Volvo Cars ги објави деталите за освежените изведби на моделите S90 и V90/V90 Cross Country, a со овој ...