Slide

Вести

Tesla ќе учествува на овогодинешниот автомобилски саем во Минхен

Slide

17/07/2023

Според извештаите на германските медиуми, американскиот производител Tesla планира да учуетвува на овогодинешниот саем на автомобилски во Минхенд

Одлуката е добредојдена за организаторите на IAA, настан кој пред две години ја смени локацијата од Франкфурт во Минхен. 

Во обидот за привлекување на што поголем број посетители, присуството на Tesla ќе биде ветар во грб за огранизаторот, со оглед на тоа што електричните автомобили предизвикуваат голем интерес кај посетителите.

И покрај потврдата за присуство на неколку производители на електрични автомобили од Азија, сепак, настанот сѐ уште е во неизвесност за присуството на дел од големите автомобилски групации.

На пример, од целата Stellantis групација, засега потврдено е присуството само на Opel.

Slide
Slide

Најнови содржини

Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави
Според Лука де Мео, строгата Еуро 7 норма ќе ја врати автоиндустријата назад кон инвестиции во мотори кои немаат иднина
Автомобилските производители продолжуваат со пренамена на своите фабрики во Обединетото Кралство и покрај промените во регулативата
Во првите 8 месеци од годината, VW Group и Tesla ја предводат електрификацијата во Европа