Slider

Вести

„Top Gear“ ја потврди електричната моќ: Porsche Taycan Turbo S е побрз и од Bugatti Veyron (Видео)

Slider

Стиг го заврши кругот за 1:17.6 минути, со што електричниот Porsche стигна до подобро време од автомобили како Bugatti Veyron, Pagani Zonda F, Ferrari Enzo и други

13/02/2020

Електричниот Porsche Taycan Turbo S беше „гостин“ во емисијата „Top Gear“, а тимот кој ја реализира емисијата го тестираше спортскиот автомобил со електричен погон и на патека.

Популарниот Стиг го извозе традиционалниот „летечки круг“ како и со сите останати спортисти чии перформанси ги истакнуваат во овој елемент, а времето кое го постигна Taycan Turbo S изненади многумина.

Стиг го заврши кругот за 1:17.6 минути, со што електричниот Porsche стигна до подобро време од автомобили како Bugatti Veyron, Pagani Zonda F, Ferrari Enzo и други. Или Taycan Turbo S ја помина делницата за идентично време како Honda NSX и Koenigsegg CCX.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider