Slider

Новитети

Toyota ги надгради потврдените квалитети на Camry Hybrid

Slider

Toyota Camry го задржува хибридниот погон кој испорачува 218 коњски сили, а фејслифтот ќе понуди суптилно освежување на екстериерот за уште потрендовски седан, чија главна одлика сепак е елеганцијата

23/11/2020

Вклучувањето на хибридната изведба на Camry во европската понуда се покажа како добар потег на Toyota, a Јапонците сега ја најавија и освежената верзија на големиот седан.

Со над 19 милиони продадени примероци на глобално ниво, Camry се претвори во седан легенда, а новата изведба ги користи сите придобивки и напредни системи на производителот кој доминира во понудата на самополнечки хибриди.

Toyota Camry го задржува хибридниот погон кој испорачува 218 коњски сили, а фејслифтот ќе понуди суптилно освежување на екстериерот за уште потрендовски седан, чија главна одлика сепак е елеганцијата.

Додадени се нови бои, поголем избор со нови 17 и 18-инчни фелни, додека во ентериерот ќе биде вметнат поголем и повисоко поставен, 9-инчен централен екран.

Toyota овозможува интеграција на Apple CarPlay и Android Auto, а збогатен е и пакетот на безбедносни системи, кој е еден од најнапредните во овој сегмент.

Camry Hybrid ќе го користи и интелигентниот адаптивен темпомат за сериозна асистенција на возачот и драстично намалување на ризикот од опасни ситуации во и вон урбани средини.

Повеќе содржини за Toyota:

Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider