Slider

Вести

Volkswagen го достави електричниот ID.3 до првите купувачи

Slider

Изминатиов викенд биле доделени клучевите на околу 40 купувачи во Волфзбург и на други локации во Германија, а тој процес започнува и во останатите земји каде традиционално постои голем интерес за електричните автомобили

14/09/2020

Првите примероци на електричниот Volkswagen ID.3 беа распоредени низ продажната мрежа на германскиот бренд во повеќе европски земји, а деновиве стигнаа и до првите купувачи.

Електричниот автомобил поставен на специјалната MEB платформа наскоро ќе биде честа појава низ европските улици, а приоритет при почетокот на распределување на произведните квоти имаат купувачите кои си резервираа ID.3 уште од почетокот на продажниот процес и станаа дел од First Movers клубот на Volkswagen.

Изминатиов викенд биле доделени клучевите на околу 40 купувачи во Волфзбург и на други локации во Германија, а тој процес започнува и во останатите земји каде традиционално постои голем интерес за електричните автомобили.

– Бев ентузијаст за ID.3 уште од неговата премиера. Се работи за автомобил со одлични возни карактеристики, привлечен дизајн и автомобил кој ја штити животната средина. Прекрасно е чувството да бидете меѓу првите кои ќе го вози ID.3 – изјавил Оливер Николаи, кој беше меѓу првите купувачи кои си заминаа дома со електричниот Volkswagen.

Специјалната ID.3 1st серија веќе е продадена во 25.000 примероци, од кои по 7.000 ќе бидат распределени во Германија и Холандија, а веднаш зад нив со интересот биле купувачите во Норвешка и Шведска.

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider