Вести

Жил Видал за дизајнот на Peugeot 2008: Кокпитот ги поместува стандардите во класата (Видео)

Дизајнерите на Peugeot предводени од Жил Видал навистина се потрудиле да креираат уникатна силуета која ќе ги соедини актуелните трендови, робустноста и автентичните Peugeot детали

25/12/2019

Премиерата на новата генерација на Peugeot 2008 го истакна напредокот на малиот SUV на францускиот бренд во многу сегменти, а неговиот дизајн дефинитивно е елемент за кој ќе се зборува уште долго.

За тоа какви се нашите импресии од запознавањето со 2008 на француска територија може да прочитате тука, додека дел од неговите карактеристики во еккслузивното интервју ни ги откри предводникот на тимот задолжен за овој модел, Тјери Дуфор де ла Прад.

Дизајнерите на Peugeot предводени од Жил Видал навистина се потрудиле да креираат уникатна силуета која ќе ги соедини актуелните трендови, робустноста и автентичните Peugeot детали, а во ова видео самиот Видал ги објаснува најважните аспекти на новиот Peugeot 2008.

Slider
Slider

Најнови содржини

Slider
Slider
Slider
Slider